fanaposten.no

Ulykken skjedde inne i Akasia Paradis barnehage Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Endrer soverutiner etter alvorlig ulykke

Akasia endrer på rutinene i barnehagen der en ettåring ble kritisk skadet på torsdag.

Nyheter · Publisert 08:50, 7 jan 2019

- Tankene våre er hos barnet, foreldre og pårørende som befinner seg i denne situasjonen akkurat nå, sier administrerende direktør i Akasia, Ove-Christian Fredriksen til Fanaposten mandag morgen.

Det var i forbindelse med soving at en ett år gammel gutt falt ut av en barnevogn i Akasia Paradis barnehage torsdag formiddag. Gutten ble hengende fast med en stropp rundt halsen. Han var bevisstløs da han ble funnet av en ansatt i barnehagen. Gutten ble fraktet til Haukeland sykehus for behandling, men er fortsatt kritisk skadd ifølge en pressemelding fra sykehuset.

Les også: Fortsatt kritisk for ettåringen

Foreldremøte

I løpet av torsdag gjennomførte politiet undersøkelser i barnehagen. Vognen som var brukt ble beslaglagt, og samtlige ansatte og ledelsen i barnehagen ble avhørt. Fredag holdt barnehagen stengt for å gi ansatte et pusterom i påvente av en ny uke.

Søndag kveld var det foreldremøte i barnehagen. Rundt 50 foreldre var til stede for å samles og snakke om det som hadde skjedd.

- Vi prøver sammen med de ansatte i barnehagen å jobbe oss gjennom dette, slik at vi skal være klare for å ta fatt på en ny dag mandag. Derfor var det viktig for oss å få snakket med foreldrene og få tilbakemeldinger fra dem, sier Fredriksen.

- Hvordan opplevde du møtet?

- Det var et godt møte. Det gjorde godt å treffe dem og jeg tror det var viktig. Vi fikk informert om hva vi har gjort, og vi fikk drøftet hvordan vi kan være klar for eksempel hvis barn ønsker å snakke om det som har skjedd. Det er naturligvis mange følelser i en slik sak, Vi takket foreldrene for de varme tankene de har gitt oss, sier han.

Endret soverutiner

Etter hendelsen har Akasia valgt å hente inn ekstra bemanning i form av styrere fra andre barnehager. Disse kan bistå dersom noen av de ansatte føler behov for det.

På møtet informerte ledelsen om at de vil endre på soverutinene ved barnehagen. Barnehagen vil innføre en permanent sovevakt som ser til barna.

- Barn skal ha tilsyn når de sover, men det er ulik praksis fra barnehage til barnehage, alt etter ulike lokale forhold. Vi har gått igjennom dette, og i denne barnehagen justerer vi soverutinene slik at det blir en permanent sovevakt, sier han.

- Hvordan tror du det blir å ta fatt på en ny dag i barnehagen i dag?

- Det blir nok spesielt, men det er viktig for oss å få en så normal situasjon som mulig. Tankene våre er hos de pårørende og barnet som er i denne situjasjonen nå, sier han.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten