fanaposten.no

En sommernattsdrøm på Storetveit

STORETVEIT: Avgangselevene ved Steinerskolen på Storetveit har siden i høst arbeidet med avslutningsprosjektet sitt – teaterforestillingen «En Sommernattsdrøm» av William Shakespeare.

Nyheter · Publisert 11:52, 11 jun 2013

«En sommernattsdrøm» utspiller seg i Athen. Tidsrammen for handlingen er fire dager med bryllupsforberedelser, hvor mye må løses for at et lykkelig bryllup kan bringes i havn. Elever og lærere har behandlet stykket med respekt, men også forandret på en del; da elevene selv har skrevet melodier som går igjen i spillet, forteller programmet for forestillingen.

— Dette har vært et morsomt prosjekt, smiler Eirik Fevang, en av elevene som har skrevet musikk til stykket.

Startet i høst

Tradisjon tro avslutter avgangselevene sin skolegang ved Steinerskolen på Storetveit med en teaterforestilling.

  — Vi startet arbeidet allerede i høst, men den siste tiden har vært intensiv, forteller Fevang.

Regiansvarlig Magne Skrede, åpner dørene til flere klasserom, som for anledningen er omgjort til sminkerom og kostymelager.

— Ved denne skolen har vi linjer som musikkteater og studiespesialiserende, men uavhengig av linjene verdsetter vi kunstfaget i høy grad. Dette er noe vi tror elevene synes er kjekt, vi har i alle fall sett at tidligere elever har gått videre innen kunstfaget.

Innleid komponist

Det er ikke bare manus som skal sitte når elevene møter publikum, også sminke, kostymer og melodiske toner må være klart.

— Vi har leid inn en komponist fra London som har arrangert de komponerte verkene som elevene selv har skrevet. For uten om det, er det lærere og elever selv som står for sminke og kostymer. Kostymene er skreddersydd hver enkel karakter, og scenografien er tilpasset scenen, forteller en stolt Skrede.

Men det har ikke bare vært enkelt å få på plass rette rekvisitter og koreografi.

— I utgangspunktet skulle stykket spilles på skolens egne scene; inntil den i mai brant ned. Dette var utrolig trist, og gjorde at vi måtte legge ned mye ekstraarbeid – både scenografi og koreografi måtte endres, sier Skrede.

Etter dette ser kostymeansvarlig Tanja Henriksen, med sine elever og kollegaer, ekstra mye fram til de neste forestillingene. Stykkets nye lokaler finner sted i Lyssalen ved skolen på Storetveit, tirsdag, torsdag og fredag klokken 19.00. Alle ønskes hjertelig velkommen til forestilling.

Slo vekter og truet politi - må i fengsel

En 50 år gammel mann må sone etter to tilfeller av uprovosert vold.

Norge gjenåpnes lørdag klokken 16

Lørdag klokka 16.00 blir det en mer normal hverdag i Norge. Samfunnet gjenåpner omtrent for fullt.

To brudd for Aurora

Poenget mot Vipers kostet dyrt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten