fanaposten.no

En kafé fylt med hjertevarme på Siljuslåtten

Onsdag 12. februar åpnet Kafé Hjertevarme opp på Siljuslåtten Sykehjem. Det ble en brakåpning med nærmere 80 mennesker til stede.

Nyheter · Publisert 18:00, 17 feb 2020

Siljuslåtten Sykehjem åpnet på Råstølen i april 2019. Målsetningen er å være et åpent sykehjem, og nabolagskafeen ønskes varmt velkommen.

– Kafé Hjertevarme skal handle om det aldersvennlige samfunnet, forteller Vibeke Ø. Henriksen.

Hun er utdannet sykepleier, er frivillig ved Siljuslåtten sykehjem, og initiativtaker til prosjektet gjennom en videreutdanning hun tar.

 

Frivillige Vibeke og Randi er dagens prosjektledere.

Inntekter til beboerne

Frivillighetskoordinator Randi er en av to frivillighetskoordinatorer ved sykehjemmet.

– Her på Kafé Hjertevarme ønsker vi naboer, familie, venner, beboere og alle som vil slå av en prat velkommen, forteller hun.

LES OGSÅ: Åpner nabolagskafe på Råstølen

Nå håper hun så mange som mulig vil besøke dem i åpningstiden hver onsdag mellom 17 og 19.

På første åpningsdag sist onsdag ble besøkende bydd på hjemmelaget lapskaus, boller og kaker.

Det tar ikke lang tid etter åpning før lokalene er fulle.

I et hjørne er det stilt opp til bruktmarked med salg av nips, bøker og litt klær. Det er prislapper på alle gjenstandene.

– Men det er lov å by høyere, ler Randi, og utdyper; – Alle inntektene går tilbake til drift av frivillighetsarbeidet og kommer beboerne til gode.

Dørene ut til atriumshagen står åpne, her er det god boltreplass for barna. I hagen er det også en utstilling med beboernes egne malerier.

Støtte fra Lions Club

For å få virkeliggjort prosjektet, fikk sykehjemmet økonomisk støtte fra Lions Club Fana. Det er Vibeke Henriksen takknemlig for.

– Men vi ønsker oss enda flere støttespillere, sier hun.

Lions medlem Per Christiansen møtte til åpningen, og var imponert over hvor flott det var blitt.

– For Lions Fana er det viktig å kunne gi støtte til lokale prosjekter, og da styret fikk søknad, var det ikke vanskelig å si ja, forteller han.

Siljuslåtten skal være et åpent sykehjem

Institusjonssjef Marion Ytre-Arne Kvamme er også glad for at Kafé Hjertevarme har åpnet. Det som i første omgang er et prøveprosjekt ut april, håper hun blir så godt tatt imot, at det får fortsette.

– Sykehjemmet kan takke alle de frivillige som har fått i stand dette. Vi ønsker å være et åpent sykehjem, og ønsker samarbeid med frivillige, og områdets barnehager og skoler velkommen, forteller hun.

Ønske om flere frivillige

I dag er det 14 frivillige på plass i kafeen. De smiler, hjelper beboerne med å finne plass, og prater litt med de besøkende. De har ingen ansvar for drift eller pleie. De frivillige er her for å bidra til aktivitet og fellesskap.

Totalt har koordinator Randi 25 frivillige på listen sin. Nå ønsker hun seg enda flere.

– Det er bare å ta kontakt med oss. Du kan bidra med så mye eller lite du vil, og du får være i en gruppe på dine premisser. Om du er arbeidsledig, ufør eller student spiller ingen rolle, forteller hun.

Om du er nysgjerrig på frivillig arbeid ved Siljuslåtten sykehjem, kan du kontakte Irmelin Bødtker Christensen på e-post Irmelin.bodtker.christensen@haraldsplass.no eller telefon 93022200.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten