fanaposten.no

Amfien i Kulturparken er ikke bare en scene, men også deltaker, når vokalkonserter avholdes der. Foto: Roy Ellingsen

En foss av stemning i kulturparken

– Jeg ville bruke vannet i elven som en del av uttrykket, sier Gro Espedal, dirigent og kunstnerisk leder for Volve vokal.

Nyheter · Publisert 22:42, 22 jun 2020

Mange, både kunstnere og utøvere av mange slag, jobber for tiden med å få koronastivheten ut av kroppen. Lørdag slo kvinnekoret Volve vokal til i Fana kulturpark med en stemningsfull vegg av lyd, på en scene som selv gjerne har lyst til å ta hovedrollen.

– Jeg bor i Fanabygden selv, så jeg har hatt veldig lyst til å sette opp en konsert med koret her. Jeg tenkte på fossen og den er en viktig del av lydbildet, spesielt hvis du sitter langt bak i amfien. Vi hadde tenkt at folk skulle sitte langt fremme, men med koronaregler og stort fremmøte, ble det jo fullt, sier Espedal.

Egentlig skulle koret ha deltatt i World Choir Games i Belgia denne sommeren, men det ble tidlig klart at det ikke kunne la seg gjøre.

– Det ble utsatt til neste år. I vår har vi forsøkt å holde kontakten digitalt, men det er jo ikke det samme. Det er også noe med motivasjonen, når alt blir avlyst, og man ikke vet hva man øver til, sier hun.

Men denne lørdagen hadde de i hvert fall å øve til. Repertoaret var selvfølgelig et helt annet enn i en konkurransesituasjon.

– Temaet var å gå tilbake til naturen, og musikken var litt løs og ledig. Det var en uformell konsert, med god stemning og vi fikk til det vi ville. Det gjorde veldig godt å stå på scenen igjen, sier hun.

Nå er det sommer og litt pause, men til høsten har koret mye på programmet.

– I anledning byjubileet skal vi holde en konsert i september, med fokus på musikk fra Bergen. Da blir det både Edvard Grieg og Sondre Lerche, Jan Eggum og Aurora Aksnes. I tillegg skal vi ha utpremiere på et stykke med en lokal komponist. Det er mye å se frem til, sier hun.

Endelig!

Bygging av ny brannstasjon i gang

Grunnarbeidene på ny brannstasjon i Fana er i gang.

Flytrafikken: Kraftig økning i antall passasjerer

SAS mer enn doblet sitt antall av reisende i juni, men fortsatt er det 88 prosent færre enn i fjor.

Stoppet vogntog med utslitte dekk

Statens vegvesen delte også ut tre bruksforbud i Grimesvingene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten