fanaposten.no

En drøm er gått i oppfyllelse

Sverre Lunde Pedersen er blitt verdensmester på 5000 meter enkeltdistanser i Inzell

Nyheter · Publisert 19:30, 7 feb 2019

– Det har ikke helt gått opp for meg. Jeg har drømt om dette. Nå er drømmen gått i oppfyllelse, sier Sverre Lunde Pedersen til NRK da VM-seieren var et faktum.

Banerekord og norsk rekord

26-åringen klokket inn til knallsterke 6.07,16. Med det satte han banerekord og norsk bestenotering på distansen noensinne. Det var også hans første individuelle mesterskapstittel som senior på den internasjonale scenen.

– Alt stemte, og jeg mistet aldri farten. Det er langt over forventningene og vanskelig å beskrive, sa Pedersen til NRK etter fantomløpet.

Pedersen åpnet svakere enn Sven Kramer, men spiste seg stadig innpå. I andre halvdel av løpet bare økte og økte han til Nederland-stjernen.

Ingen i nærheten

Tidligere har Pedersen slitt med å sprekke mot slutten, men i Inzell var han sterk hele veien. Han holdt samtlige rundetider under 30 sekunder. Det klarte ingen av rivalene å matche.

Patrick Roest var den største gullfavoritten på torsdagens distanse, men nederlenderen greide ikke å tukte Pedersens vinnertid og ble slått med 4,52 sekunder. Han måtte dermed nøye seg med sølvet, mens Kramer tok bronsen.

Tegnene på at Pedersen er i stormform kom under forrige ukes verdenscupstevne i Vikingskipet på Hamar. Da vant Fana-løperen 5000-meteren på hjemmebane og tok sin første internasjonale seier for sesongen.

Revansj

Gullet er en herlig revansj for Pedersen. I mars i fjor falt han fra det som var en sikker sammenlagttriumf i allround-VM. Da snek Roest seg foran og ble mester. Torsdag kunne osingen endelige knytte nevene i seiersrus.

Med tiden 6.23,80 havnet Håvard Bøkko på 16.-plass da han var tilbake i byen der han i 2011 ble verdensmester på 1500-meteren. Det var inntil torsdag Norges siste distansegull på skøyter.

Han hyller lagkameratens løp:

– Det er lenge siden noen har gått et så bra løp. Det er så sykt, og så fortjent. Det er nesten som å vinne selv, sa Bøkko til NRK om Pedersens historiske VM-gull.

Høyre leverer ikke på klima

Knut Vindenes og Jana Midelfart Hoff skriver i Fanaposten 5. juli at Høyre tar kampen mot Co2-utslippene og klimaendringene. Dette stemmer ikke. I...

Verdens beste dyrevelferd?

«Nyt Norge!» står det så forlokkende på skinke og svinekoteletter i butikken. Per i dag er dette tomme ord, mer egnet til å provosere enn å gi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten