fanaposten.no

En av tre nordmenn som får påvist koronasmitte, er smittet i utlandet. Det viser ferske tall. Siste døgn er det påvist ni nye smittetilfeller. Her fra en flyplass i Spania i slutten av juni. Foto: AP Photo/Bernat Armangue

En av tre nordmenn som får korona er smittet i utlandet

Ni nye koronatilfeller i Norge siste døgnet.

Nyheter · Publisert 09:16, 23 jul 2020

Det var ved midnatt registrert 9.062 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på ni tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 24 tilfeller.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

Torsdag var status at to pasienter behandles for covid-19 ved norske sykehus, det er fem færre enn to dager før. Én av pasientene får respiratorbehandling.

I Helse sør-øst behandles to koronapasienter, mens Helse vest har ingen.

På det meste har 325 koronapasienter vært innlagt. Tallet har falt jevnt siden starten av april. Onsdagens innlagt-tall er det laveste siden 9. mars, tre dager før den omfattende nedstengningen her i landet.

Nesten en tredel av dem som ble bekreftet koronasmittet i forrige uke, ble smittet i utlandet, viser FHIs siste rapport om koronapandemien i Norge.

15 av de 52 nye smittetilfellene i uke 29 mellom 13. til 19. juli ble smittet i utlandet, skriverFHI.

Alle disse tilfellene, bortsett fra ett, ble smittet i land som var omfattet av karanteneplikt ved innreise til Norge. 52 nye tilfeller er det laveste antallet nye koronasmittetilfeller siden pandemien begynte.

– Økt reiseaktivitet ser ut til å ha gitt noe økt smitte fra land som er omfattet av karanteneplikten. Vi vil følge nøye med på disse tallene framover, sier overlege Are Stuwitz Berg ved Folkehelseinstituttet.

Uka før, uke 28, var det kun 11 prosent av de nye smittetilfellene som ble smittet i utlandet. Da var det 68 nye koronasmittetilfeller.

Ukesrapporten bekrefter at det fortsatt er lav grad av smittespredning i det norske samfunnet. Samlet sett er dødeligheten i den norske befolkningen beregnet til å være normal gjennom hele pandemien, det vil si at det ikke har vært flere enn vanlig som dør.

Totalt meldte 18 kommuner om nye koronasmittetilfeller i uke 29, og det var ett dødsfall i løpet av uka. Klart flest påviste tilfeller var det fortsatt i Oslo og Viken, mens tre fylker meldte ikke om et eneste nytt tilfelle av koronavirus.

Så langt er det estimert at om lag 0,7 prosent av befolkningen har vært smittet av koronaviruset.

(©NTB)

Fakta om koronautbruddet i Norge

* 255 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er kvinner. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

* 9059 personer har fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) onsdag.

* Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var tirsdag 45 år. Det er 4504 menn som har fått påvist smitte, og 4555 kvinner.

* Smittetallet, det vil si hvor mange en smittet person smitter videre, beregnes til å være under én. FHI tok i bruk en ny metode for å beregne smittetallet 1. juli, men et lavt antall registrerte smittede gjør beregningene usikre. Fra 20. april 2020 og inntil utgangen av juni var smittetallet estimert til 0,7.

* 3 koronapasienter er i dag innlagt på sykehus. Det er fire færre enn dagen før.

* Pasientene fordeler seg slik på helseregionene: Helse sør-øst 2 og Helse vest 1.

* Én pasient fikk på onsdag behandling i respirator. Antallet er uforandret fra dagen før.

* I alt 226 pasienter hadde fram til tirsdag vært innlagt på intensivenhet.

* 411.906 personer var fram til tirsdag testet for koronavirus i Norge. 8.675 av de har testet positivt, altså 2,2 personer per 100 testede.

* Fra den 1. april gikk FHI over til å hente tall på testede fra MSIS labratoriedatabase, som er en hovedgrunnen til forskjell i antall positive tester og antall bekreftede smittede.

(Kilder: Helsedirektoratet, FHI)

Leder: Stenging av Sætervegen

Mandag ble Sætervegen stengt for all gjennomkjøring like ved krysset i Fanavegen. Frem til november skal entreprenører på oppdrag fra utbygger Bonava...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten