fanaposten.no

Ekstrem vannstand i natt

Ekstremværet «Elsa» kan bidra til at det settes ny rekord i springflo rundt midnatt. Prognosene anslår at vannstanden ved Flesland kan bli 228 cm over sjøkartnull.

Nyheter · Publisert 18:37, 10 feb 2020

Som en følge av ekstremværet «Elsa» er det meldt ekstremt høy vannstand i Bergen. Toppen vil være rundt midnatt.

Ved Flesland tilsier prognosene at vannstanden vil være 228 cm over sjøkartnull.

Sikre løse gjenstander

Vakthavende beredskapskoordinator i Bergen kommune ber folk som bor tett på sjøen om å ta sine forholdsregler.

Folk som har båt som ligger på vannet bør sjekke fortøyninger og sikre båten skikkelig. Har du kai eller naust, bør løse gjenstander sikres. Det samme gjelder gjenstander som ligger nær sjøen. Eiendommer som ligger nær sjøkanten kan også bli rammet av overvann.

I sentrum er det i samråd med politiet, Bergen brannvesen og Statens vegvesen blitt besluttet å stenge fylkesvei 577 mellom Sandvikstorget og Fisketorget fra klokken 22.00 mandag kveld til klokken 03.00 natt til tirsdag. Omkjøring er via E39 Fløyfjellstunnelen. Varselet fra Meteorologisk institutt tilsier at vannet vil gå over Dreggekaien og Dreggehopen. Bergen brannvesen, Bymiljøetaten og Bergen vann har mandag lagt ut ekstra flomvern langs Bryggen. Det er også satt opp ekstra sperringer for å sikre gående og syklende.

Bergen vann går gjennom sine systemer for å sjekke at de fungerer. De skal hindre inntrenging av vann på avløpsnettet

Publikum oppfordres til å respektere oppsatte sperringer i utsatte områder av hensyn til egen og andres sikkerhet.

Oppstår det problemer i ditt nærmiljø, kan du kontakte Vaktsentralen i Bergen kommune, som er kommunens døgnåpne varslingskanal. Her kan du melde inn feil og mangler på vei, vann, avløp og miljø. Du kan kontakte Vaktsentralen her.

Forbereder telefonstorm

Forsikringsselskapet If har allerede opprettet et såkalt hendelsesnummer.

– Vi lager hendelsesnumre når det kan bli mange skader, og vi ønsker å være forberedt, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Forsikringsselskapet If følger værsituasjonen tett, og har satt skadeorganisasjonen sin i beredskap.

– Vi har kalt inn flere skadebehandlere til å jobbe i kveld for å kunne ta unna telefoner om nødvendig. Det kan bli høyt trykk, og dersom det bare gjelder mindre skader eller ikke er en sak som haster, oppfordrer vi til å melde skade via nettet, sier Clementz.

If tror at særlig naust og bygninger i sjøkanten kan bli rammet. Forsikringsselskapet ber folk ta en titt, og se om gjenstander kan flyttes opp i høyden i stedet for å være på bakkeplan. Det vil også være lurt å se over tomta nær vannet, der det kan være ting som kan bli tatt av vannet.

– Gjenstander som flyter rundt, kan skade bygninger, båter, biler og folk, så det vil nok være lurt å ta en runde på eiendommen. Se gjerne også til båten om den ligger på sjøen, og sikre at den er riktig fortøyd, sier Clementz.

– Husk på at din egen sikkerhet kommer først, vurder situasjonen godt og hold deg unna hvis det kan bli farlig, sier han.

Tine stakk fra Brasil på tre dager

Beskjeden fra far var ikke til å misforstå: – Du må bare komme det hjem, så fort som mulig!

Husk å stille klokken

Ja, det blir sommertid. Men stilles klokken én time fram eller tilbake?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten