fanaposten.no

Kristoffer Brun (til høyre) og Are Strandli avsluttet sesongen med VM-bronse. Snart starter oppkjøringen til OL i Rio, hvor drømmen er å ta gull. Foto: Katie Steenman

Drømmer om OL-gull, og store mesterskap på Nordåsvatnet

Kristoffer Bruns store mål er å kjempe om OL-gull i Rio neste sommer. På sikt vil han også ro store mesterskap ved Gamlehaugen.

Nyheter · Publisert 13:40, 18 sep 2015

For to helger siden tok fanabuen Kristoffer Brun og Are Strandli fra Stavanger bronse i lettvekt dobbeltsculler under VM i Frankrike.

– Sett bort fra de første 30-50 metrene, så er det et av de beste løpene vi har gjort. Det er helt der oppe med VM-gullet i 2013. Nivået har uten tvil hevet seg siden den gang. Det merker man, sier Brun til Fanaposten.

I faktaboksen kan du se hvordan fanabuen rangerer sine fem beste prestasjoner så langt i karrieren.

Avsluttet med VM-medalje

Denne helgen skulle Brun og makkeren rodd NM i Stavanger, men duoen sliter med skade.

– Jeg pådro meg tretthetsbrist i ribbeinet på avslutningsdagen i VM, og Are har løpt på seg en muskelavrivning i låret. Sånn sett kom skaden min veldig beleilig. Sesongen er jo litt på hell, sier Brun.

Kristoffer og Are ser uansett tilbake på en bra sesong.

– Vi avsluttet med et godt og intensivt VM, og OL-kvalifisering. Vi føler at vi har hatt en god sesong, og er ganske godt fornøyd med prestasjonene, sier Brun.

Vil ikke telle reisedøgn

Når skaden er leget starter et svært intensivt år med oppkjøring til OL i Rio, som avholdes 5.-21. august neste år.

– Det blir en god del samlinger fremover, og noen flere samlinger i høyden enn tidligere, sier Brun.

Neste måned reiser 27-åringen til Sierra Nevada, før det blir landslagssamling i Portugal i november. 2016 starter med en tre uker lang samling i italienske Seiser Alm, og til våren blir det to 14-dagers samlinger i Portugal, etterfulgt av høydesamling i Italia neste sommer. Så står omsider OL i Rio for tur.

– Jeg kommer ikke til å være så fryktelig mye hjemme frem mot OL, sier fanabuen.

– Hvor mange reisedøgn har du før OL?

– Det blir noen måneder på tur, men jeg har bevisst ikke regnet på det. Jeg liker å være hjemme, og får litt panikk når jeg ser hvor lenge jeg skal være borte, sier en hjemmekjær Brun.

På pallen i hver konkurransen

Hjemmekjær til tross, roeren har skiftet hjemby fra Bergen til Oslo.

– Landslaget holder til i Oslo, og jeg får tettere oppfølging av trenere og Olympiatoppen når jeg bor der. Man blir nødt til å flytte litt på seg, men jeg har fortsatt en sterk tilknytning til Bergen og Bergens Roklub. Og jeg savner selvsagt å være hjemme i blant, sier Kristoffer Brun, som vokste opp på Paradis og har bodd mange år på Nesttun.

Sammen med makkeren har han vært på pallen i hver eneste internasjonale konkurranse siden VM-gullet i Sør-Korea i 2013.

– Vi er fryktelig spente på hva det neste året vil bringe. Vi føler at vi er i perfekt posisjon nå, og det er absolutt mulig å hente inn litt til. Jeg tror det blir en god høst og vinter, og selvsagt er vi sultne på å gjøre det bra neste år.

– For målet er OL-gull?

– Nja, det er det vi jobber mot, men jeg vet ikke om det skal være et uttalt mål. Da legger vi et himla stort press på oss selv. Men jeg tror vi har mer på lager, uten tvil. Det kan det godt hende at de andre også har, men vi må tro at det er mulig, sier Brun og legger til:

– Vi har muligheten til å klare det, og det er en absurd situasjon å være i. Det er noe man har drømt om og som har virket fjernt, og så er det plutselig innen rekkevidde. Det gir masse energi.

Drømmer om piknik og NM ved Gamlehaugen

I tirsdagsavisen skrev Fanaposten om planene for nytt ro- og padleanlegg ved Fana Roklubb, som også inneholder en ny sandstrand. Kristoffer Brun følger spent med utviklingen.

– Det ser ut til at det blir et lite bytte i byrådet. Jeg håper at det ikke har noe å si, og at de får dette gjennom. Et ro- og padleanlegg er fryktelig viktig for nærmiljøet og for roerne og padlerne i regionen. Et slikt anlegg er svært inspirerende og viktig i treningsarbeidet, sier Brun.

– Det kommer til å bli et flott og sentrumsnært anlegg. Tenk deg å se på roing og ha piknik ved slottet en fin sommerdag, legger Nesttun-karen til.

Selv drømmer han om å ro store mesterskap på Nordåsvatnet i fremtiden.

– Jeg vet ikke hvor realistisk det er, men det ville vært en fantastisk drøm å ro NM eller enda større mesterskap på hjemmebane, sier Brun.

LES MER: SPORT

MEDALJEVINNERE: Kristoffer og Are har vært på pallen i hver eneste internasjonale konkurranse siden VM-gullet i Sør-Korea i 2013. Foto: Katie Steenman

OL-gull er noe man har drømt om og som har virket fjernt, og så er det plutselig innen rekkevidde. Det er en absurd situasjon å være i.

Foto: Katie Steenman

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten