fanaposten.no

Tirsdag morgen bekrefter Helse Bergen og Vest politidistrikt at brannen i Skranevegen lørdag morgen har krevd to nye dødsoffer. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Dødsbrannen har krevd to nye liv

Tirsdag morgen er det klart at dødsbrannen på Sandsli lørdag morgen har krevd to nye liv.

Nyheter · Publisert 08:24, 7 jan 2020

Politiet og Helse Bergen bekrefter nå at en 14 år gammel jente og hennes 41 år gamle mor døde natt til tirsdag av skadene de fikk i brannen i Skranevegen 4. januar.

Lørdag kveld døde en 9 år gammel jente etter den samme brannen, som nå har krevd tre menneskeliv.

Helse Bergen opplyser, i samråd med familien, at tilstanden for det siste barnet som er innlagt ved Haukeland universitetsykehus fremdeles er kritisk og uavklart.

Mye røyk

Stasjonsjef Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon kan ikke huske sist det var en brann med slike fatale konsekvenser.

– Brannen på Sandsli var ikke så stor, men det utviklet seg svært mye røyk. De som befant seg inne i huset har vært lenge eksponert for denne røyken, og det har nok vært sterkt medvirkende til skadeomfanget og følgene vi nå ser, sier Lutro.

Ta vare på hverandre

Kommunen og skolene har vært flinke til å ta vare på familien, nærmiljøet, venner og kjente etter brannen. Nå vokser tragedien ytterligere.

– Jeg tenker at det er viktig å bare fortsette det arbeidet man har startet opp med å ta vare på hverandre etter det som har skjedd. Vi jobber også med å ta vare på egne mannskaper som har vært involvert i saken. Dette er ingen uberørt av, og vi har rutiner for å gå gjennom hendelsene med våre mannskaper - først rett etter innsatsen, så kjører vi flere debriefer som er samtaler om det som har skjedd. Vi har planlagt å ha en slik i dag. Det er ikke tvil om at dette går inn på mange, sier Torgils Lutro.

Bergen kommune har et hjelpetilbud for de som føler de har behov for krisehjelp.

Mandag formiddag begynte krimteknikere gjennomgangen av huset for å lete etter årsaken til dødsbrannen. Dette arbeidet fortsetter tirsdag.

Pendlet til Sverige i ett år for å blåse glass. Nå har Sigrid fått eget verksted i Straumsgrend.

– Egen glasshytte er helt fantastisk å ha, sier glassblåser Sigrid Rostad (32).

Bussjåføren bisatt i dag

Bussjåføren (57) som omkom etter trafikkulykken på Sørås ble bisatt fredag.

Isac (9): – Hvem stjeler pappas skjerf fra gravstedet?

Isacs pappa, Torbjørn Gjelsvik Lien, var ihuga Liverpool-fan, og familien har pyntet gravsteinen med klubbskjerfet. Tre ganger er det stjålet. – Isac...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten