fanaposten.no

Diego Alexander Vaula Foss fikk møte kronprinsesse Mette-Marit denne uken på en internasjonal kvinnehelsekonferanse i Malaysia, Women Deliver 2013. Foto: Vegard T. Foseide, Changemaker

Diego (25) fra Nordås møtte Mette-Marit

Diego Alexander Vaula Foss fra Nordås møtte kronprinsesse Mette-Marit i Malaysia denne uken.

Nyheter · Publisert 23:02, 30 mai 2013

Diego Alexander Vaula Foss deltar denne uken på en internasjonal kvinnehelsekonferanse i Malaysia, Women Deliver 2013.

Onsdag besøkte kronprinsesse Mette-Marit den norske delegasjonen, og sammen med tre andre ungdomsdelegater fikk Diego gleden av å snakke med kronprinsessen.

Sammen med ungdomsdelegatene diskuterte kronprinsessen blant annet viktigheten av å inkludere ungdom i beslutningsprosesser, og å gi ungdommer tilgang til helsetjenester og rettigheter knyttet til seksualitet.

- Det er veldig viktig at kronprinsessen gir oppmerksomhet til ungdommers seksuelle rettigheter. Det er et kontroversielt tema i mange land, og ungdommers behov og rettigheter på feltet blir ofte ignorert eller aktivt motarbeidet, sier Diego A. Vaula Foss.

Diego er sentralstyremedlem i ungdomsorganisasjonen Changemaker, og representerer norske ungdommer som del av den norske delegasjonen til konferansen.

Women Deliver arrangeres i år for tredje gang, og i tillegg til kronprinsessen er det andre prominente gjester som kronprinsesse Mary av Danmark, Chelsea Clinton, Barbara Bush og den tidligere finske presidenten, Tarja Halonen, for å nevne noen.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten