fanaposten.no

Benkene i gangene er spesialdesignet og plassbygget. Bildet ble tatt da byråd Rebekka Ljosland fikk omvisning på sykehjemmet før åpningen i vår. Foto: Ståle Melhus

Dette kan bli årets helsebygg

Siljuslåtten sykehjem er en av fire finalister når årets helsebygg skal kåres 28. november.

Nyheter · Publisert 14:09, 3 nov 2019

Siljuslåtten sykehjem ble offisielt åpnet i april i år, og har rom for 90 beboere fordelt på ni bogrupper.

Det nye sykehjemmet på Råstølen er resultatet av nytenking og tilrettelegging for at eldre skal bo godt. Spesielt er det tatt hensyn til å sikre gode forhold for personer med demens.

Juryen sier blant annet følgende om Siljuslåtten sykehjem i sin innstilling:

«Det er et positivt samspill med omgivelsene, herunder barnehagen. Det er god disponering av bygget omkring de to indre skjermede gårdsrommene. Gode dagslysforhold. Bygget har en god funksjonell planløsning. Beboerne har gode muligheter til å vandre i avdelingen, og de rause korridorene er et positivt innslag, som åpner for uformelle møter. Den innglassede atriumshagen virker varm og innbydende og kan benyttes hele året.»

Kåringen arrangeres av Nohrcon, som er en privat og uavhengig virksomhet som arrangerer kurs og konferanser med over 100 arrangementer årlig i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. De har spesialisert seg innenfor segmenter som henger nært sammen; offentlige anskaffelser, bygg og anlegg.

De siste tre årene har Nohrcon kåret årets skolebygg. Nå er tiden for å løfte frem og hedre de gode eksemplene for bygging av omsorgsboliger, sykehjem, helsestasjoner og sykehus med tildeling av prisen for årets helsebygg for å gi inspirasjon til andre.

Blant alle de innkomne forslagene er fire prosjekter valgt ut av en jury bestående av både eksperter og brukere.

I finalen konkurrerer Siljuslåtten sykehjem med Kolbotn omsorgsboliger i Oppegård kommune, Akutt psykiatri ved Sykehuset i Vestfold og Roa omsorgsboliger i Lunner kommune.

Avstemningen er åpen frem til 20. november, og prisvinneren utropes på konferansen for fremtidens omsorgsboliger og sykehjem 28. november.

Avstemningen er åpen for alle, og du kan se prosjektene og gi din stemme her.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten