fanaposten.no

Her er 6. og 7. trinn på Nordvik skole, vinnere av årets aviskonkurranse. Foran (fra venstre): Emilian, Emilie, Martin. Rad nummer to: Therese, Lauritz, Christine, Mari, Thea. Bak: Emilia, Vega Lovise og Ingrid Cassandra. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Dette er Fanas flinkeste avislesere

Skolen deres skal legges ned, men elevene på Nordvik har for vane å vinne når de deltar på konkurranser. Aviskonkurransen «Vis med avis» var intet unntak!

Nyheter · Publisert 11:15, 31 mar 2017

Sjelden har det vært hyggeligere å dele ut premie i den årlige aviskonkurransen «Vis med avis» enn i år. Den årlige konkurrasen i regi av «Avis i skolen» lar elevene få lese lokalavisen sin i en uke, for så å sjekke hva de har fått med seg i form av en quiz.

Bare noen måneder før skolen deres legges ned, troppet Fanaposten opp i klasserommet til 6. og 7. trinn på Nordvik skole. Med oss hadde vi diplomer, boller, et pengebeløp på 1500 kroner og et gladbudskap:

– Dere er vinnere av årets aviskonkurranse, kunngjør undertegnede.

– Jaaaa, vi er best! kommer det fra en svært så sprudlende gjeng i klasserommet.

Selvstendige og strukturerte

De tolv elevene og deres lærer Charlotte Høisæther er en sammensveiset gjeng, og de begynner også å bli seiersvante: I fjor vant elever fra skolen landsfinalen i den prestisjefylte konkurransen «Smartere Energi» i regi av Ungt Entreprenørskap.

Denne gang var det avislesning elevene var best på. Nordvik skole kom med sine 15,5 poeng et lite hestehode foran Søreide skole på 2. plass, med Skjold skole som en god nummer tre.

Lærer Charlotte Høisæther mener elevene på Nordvik er spesielt selvstendige og flinke.

– De er flinke til å jobbe strukturert. Jeg tror dette henger sammen med at de går på en fådeltskole. Vi ser hver elev, og vi tror det bygger opp trygghet og selvstendighet hos dem, sier hun.

Husker Putin og flyene

Etter at de har puttet i seg boller, får Fanaposten et lite intervju med tre elever: Martin De Kloe Eikeland, Christine Elise Karlsen og Therese Gurvin Skaaland.

– Hva husker dere best fra uken dere leste Fanaposten? spør journalisten håpefullt.

– Saken om flyene og Vladmir Putin! Det stod at norske fly fra Flesland ikke får lov til å fly over russisk territorium, sier Christine.

– Og så husker jeg det som stod om gassutslippet i Rådalen, kommer det fra Therese.

– Og i Hordnesskogen har de funnet en sjelden fugleart, skyter Martin inn, og sikter til saken vi skrev om de utrydningstruede vipene.

Også jordhaugen på Hordnes, som av en nabo ble beskrevet som en «dødsfelle», festet seg hos elevene. Men om det blir faste avislesere av dem, er noe usikkert.

– Det var helt OK å lese avisen, men jeg vet ikke om det er noe jeg kommer til å gjøre så mye av, og jeg tror nok jeg vil foretrekke å lese nyheter på nett, sier Christine Elise Karlsen.

God skole

Neste år spres Nordvik-elevene på flere skoler. Noen starter på Lysekloster mens flertallet skal til Kirkevoll. Andre igjen starter på ungdomsskolen på Rådalslien. At barna splittes synes elevene er trist.

– Vi er veldig gode venner her på skolen, så det blir trist at vi ikke går sammen lenger. Men vi håper at kommunen lar oss bruke en del av skolen til aktiviter, for eksempel til å arrangere 17. mai, sier Therese Gurvin Skaaland.

Hun synes det har vært en stor fordel å gå på en skole med få elever.

– Jeg tror at vi er få elever gjør oss flinkere. Det gjør at vi er mer åpen med hverandre, vi tør å gjøre mer, vi rekker opp hånden og kommer med forslag. Vi er færre elever og kjenner hverandre så godt at vi aldri er nervøse for å si det vi vil, sier Gurvin Skaaland.

Jeg husker best saken om flyene og Vladmir Putin! Det stod at norske fly fra Flesland ikke får lov til å fly over russisk territorium

Vis med avis

Aviskonkurranse i regi av Avis i skolen. Avis i skolen ble organisert som en landsomfattende virksomhet i 1971. Bak organisasjonen står medlemsavisene i Mediebedriftenes landsforening.

Vis med avis er en konkurranse som gir lesetrening, aktuell kunnskap og kan knyttes til pensum for klassen. Elevene skal følge med i avisen sin i en bestemt uke. Spørsmålene de skal svare på hentes fra papiravisen, og mandagen etter skal de gjennomføre prøven.

Vinnerklassen får en pengepremie på 1500 kroner pluss diplomer. Premien deles ut av Fanaposten lokalt i Fana.

I år vant Nordvik skole foran Søreide, Skjold og Kringlebotn skole.

Arbeidsledigheten øker - høyest i Bergen

Ved utgangen av juli er 9894 personer helt arbeidsledige i Vestland. Over halvparten av de ledige bor i Bergen.

62 nye smittede: Venter til neste uke med å avgjøre tiltak

Dersom smitten ikke avtar, anbefales kommunen å innføre tiltak.

Listhaug vil ha omkamp om Grimstadvegen

Sylvi Listhaug kom til Hammersland med løfter om å prioritere Grimstadvegen. - Politikerne har allerede gitt oss en omkamp. Vi kommer til å gi dem en...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten