fanaposten.no

HJEMMEFAVORITTEN: Stian Schjetlein stiller til start for Norge under nordisk mesterskap på Store Lungegårdsvann. Foto: Arkiv

- Dette blir tidenes største vannjet-fest i Norden

I morgen braker det løs med vannjet-nordisk på Store Lungegårdsvann. Nå drømmer Hjellestad Jetski Klubb om å få EM til Bergen.

Nyheter · Publisert 13:40, 12 aug 2015

Skjønt nordisk; 14 nasjonaliteter og noen av verdens beste vannjetkjørere stiller til start under vannjet-festen som starter torsdag. 

- Det er et åpent mesterskap, og ser vi på deltakerlisten kunne vi godt kalt det for noe annet enn nordisk. Dette er både to og tre hakk opp i forhold til hva vi har arrangert tidligere. Det blir det største vannjet-arrangementet i Norge noensinne, trolig også i Norden, sier Jørn Ivar Liseth, leder i Hjellestad Jetski Klubb. 

Vokste seg stort

Rundt 130 fartsglade utøvere stiller til start. For arrangørklubben er det et digert løft. Rundt 100 frivillige har jobbet på spreng for å få til et mesterskap av denne størrelsen.

- Vi begynte å markedsføre arrangementet tidlig, allerede under VM i USA i fjor, og derfra ble det bare et mesterskap alle ville få med seg. Vi sa til oss selv at det skal bli det beste noen sinne, og vi har reist rundt i Europa og studert hva som har fungert og ikke fungert under større stevner. Vi plukker med oss det beste, sier Liseth.

James Bushell og Kevin Reiterer (regjerende verdensmester) er to av stjernene som stiller til start. De kan vente seg gode forhold på Nygårdstangen. Etter at nye ADO Arena stod ferdig, har arrangementer på vannet fått en helt ny dimensjon, ifølge Liseth.

ADO gir løft

- Det kan nesten ikke sammenliknet med det vi har arrangert på samme sted tidligere. Vi har fått til et veldig godt samarbeid med byggeieren, og får bruke fasilitetene på ADO. For publikum blir det full pakke, med stort øltelt, kiosk, hoppeslott og leker for barn. Så har vi trappene utenfor ADO-bygget som fungerer som en tribune, fortsetter Liseth.

- Hvordan har det vært å få folk til å stille opp og jobbe dugnad før mesterskapet?

- Det er bare å ta av seg hatten for dugnadsånden i klubben. Det er primus motorer i alle retninger. Forberedelsen har vart i ni måneder, og vi har delt oss inn i grupper etter hvilke oppgaver som skulle gjøres. Det er sikkert hundre frivillige som har vært i sving for å få dette til, sier Liseth.

Les mer om mesterskapet på Hjellestad Jet Ski Klubbs hjemmeside.

LES MER: SPORT

Julies første NM-gull

– Veldig kjekt, sier hun.

Siril, Amélie og klassevennene går til inntekt for «Apeltun primary school»

En lørdag hver høst fylles Apeltun skole med elever, slekt og venner for det tradisjonelle Uganda-markedet. I år måtte de tenke helt annerledes.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten