fanaposten.no

Denne gassbeholderen førte til full utrykning

Onsdag ble det full utrykning til Espehaugen da en gammel propanflaske ble skvist av komprimeringsmaskinen til BIR.

Nyheter · Publisert 14:15, 6 jan 2021

- Dette har blitt litt for vanlig, sier Tina Skudal, kommunikasjonsrådgiver i BIR, etter onsdagens lille drama på gjenvinningsstasjonen.

Onsdag klokken 12.20 kom meldingen om en gasslekkasje hos BIR. Ifølge meldingen var det en propanflaske som var havnet i feil beholder på Espehaugen.

"Alle er evakuert, og det er satt en sikkerhetssone rundt aktuelt område", meldte politiet på Twitter.

Ifølge Skudal ante de ansatte uråd da de kjente en karakteristisk lukt som stammet fra metallcontaineren.

- Det var en ganske sterk lukt som preget område, og da var det bare å sette i gang med evakuering. Det var heldigvis ikke så mange kunder inne på stasjonen akkurat da, sier Skudal.

Gikk hull på flasken

Propanbeholderen ble kastet sammen med en gammel grill, og havnet i metallavfallet. Der skulle den aldri ha vært.

- Det er veldig viktig at dette leveres som spesialavfall. Feilsortering er en stor utfordring, og vi har hatt for mange tilfeller av det i det siste, sier Skudal.

Det gikk hull på gassflasken da bosset i containeren ble komprimert. Lekkasjen førte til full utrykning, og både politi og brannvesen måtte trå til. Brannvesenet fikk tømt beholderen og svidd av gassen under trygge forhold, og etter en kort stund hadde de kontroll på situasjonen og kunne åpne området opp igjen.

Skudal oppfordrer folk sterkt til å huske å levere farlig avfall som gass og batterier separat.

- At slike grillbeholdere havner feil sted er dessverre ganske vanlig. Et annet stort problem er batterier. Vi har sett flere tilfeller der feilsorterte batterier fører til branner. Det har vært mange branner på avfallstasjoner i Norge det siste året, og vi har absolutt fått vår andel av dem, sier hun.

Feilsortering skaper krøll

Det har vært flere utrykninger til BIRs anlegg, og ifølge Skudal er det stasjonen i Møllendalsvegen som har vært mest plaget.

- Tre fire branner har vært knyttet til feilsorterte batterier, og vi har en brann som hadde sammenheng med en nødrakett. Det har også vært tilfeller der varmgang har ført til at det oppstår brann. Noe er mindre branner som blir slukket der og da, mens andre fører til full utrykning. Vi skulle gjerne vært dette foruten, sier hun.

Debatt:–   Bevar Steinsvikkroken som friområde

I Fanaposten 19. januar var det stor reportasje om Steinsvikkroken, der fagetaten i Bergen kommune vil byggja seks omsorgsbustader for rusavhengige,...

Kommunen krever koronatest for ansatte som har vært på Østlandet

Byrådet innfører strengere forholdsregler for kommunens ansatte som følge av utbrudd av mutert virus på Østlandet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten