fanaposten.no

HER ER GJENGEN SOM LAGER FANAPOSTEN: Fra venstre: Trond Ole Husebø, Åse Midtun Olsen, Ståle Melhus, Karianne Larsen Wallestad, Terje Bringsvor Nilsen, Kent Roar Nybø. Foto: Sigve Solberg

Denne avisen må du ikke kaste i bosset

Fanaposten med unik boss-utgave.

Nyheter · Publisert 09:19, 29 mai 2015

Dagens utgave av Fanaposten er ikke som andre. Alt fra den minste notis til den største reportasje har en ting til felles: Alt sammen handler om boss.

- Vi opplever at mange av tipsene vi får inn handler om nettopp boss, og da gjerne relatert til forsøpling i nærmiljøet. I dag tar vi leserne på ordet og følger opp disse tipsene og skriver om boss fra a til å, sier redaktør Ståle Melhus.

Mange saker

Han ble overrasket over hvor mye stoff som gikk an å lage på søppel-temaet.

- Da vi satte oss ned og planla avisen så vi at det var nesten uendelig med saker å skrive om temaet. Boss opptar alle, tipsene renner inn, og store nyhetssaker er relatert til bosshåndtering i Bergen og Fana. Selv i kultur- og sportsseksjonen var det uproblematisk å finne vinklinger om boss, sier han.

Fra Lerche til barnehager

I avisen får du en reportasje om en barnehage som lager utstilling av boss. Vi skriver om et fotballag som samlet inn boss for å få råd til å reise til USA, og vi følger BIRs renovatører på jobb. Hordamuseets byskit-utstilling er omtalt, og Sondre Lerche byr opp til konsert sammen med et orkester som spiller på ødelagt kjøkkenutstyr – med andre ord boss.

- Vi lager avis med nyheter om Fana hver uke, og da er det forfriskende å av og til gjøre en vri. Samtidig er det veldig høy nyhetsverdi i boss-sakene, og vi har fått skrive om viktige saker som vi kanskje ellers ikke ville prioritert, fortsetter han.  

- Blir det ikke mye boss av å lage papiravis?

- Jo, og Fanaposten beveger seg også i en digital retning og vil gjennomgå endringer som vil bety mer nett og mindre papir fremover. Men papiravisen er en type «boss» vi tror mange setter stor pris på, og som fortsatt har et langt liv foran seg. Med det produktet vi gir ut i dag, slår vi jo nettopp et slag for papiravisens muligheter, sier Melhus, som understreker at Fanaposten er trykket på resirkulert papir, og produseres på en så miljøvennlig måte at vi har rett til å bruke miljømerket Svanen

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten