fanaposten.no

Lise Knutsen Helle er statlig leder i NAV Bergen Sør. Foto: Arkiv

NAV-sjefen har en viktig beskjed til permitterte og ledige

Finnes det ledige jobber nå? - Ja! sier NAV-leder Lise Knutsen Helle.

Nyheter · Publisert 09:00, 26 mar 2020

Viktige samfunnsfunksjoner mangler ansatte på grunn av pandemien. Selv om vi er oppi den verste krisen i arbeidsmarkedet noen gang, finnes det fortsatt ledige jobber som skal fylles.

Ansvaret for å finne arbeidskraft ligger hos NAV. Nå ber Lise Knusen Helle folk som er permitterte eller helt ledige vurdere om en slik jobb kan være noe for dem.

Behovet er stort

- Paradoksalt nok vil det være behov for arbeidskraft innen flere viktige samfunnsområder fremover, forteller Helle, som er statlig leder for NAV Bergen sør.

Hun lister opp:

• Helse- og omsorgssektoren kommer til å få bruk for portører, renholdsmedarbeidere, kjøkkenhjelp/kokk og annet hospitalt driftspersonell

• Dagligvarehandelen trenger nå kassapersonell samt kandidater til varepåfylling og lagerhåndtering

• Bygg- og anlegg etterspør maskin- og kranførere, asfaltleggere, flaggmenn samt prosjekt- og anleggsledere

• Transport av matvarer og drivstoff er samfunnskritisk og det er behov for sjåfører, lagermedarbeidere og truckførere

• Industrien har behov for ulik kompetanse innen maskin, motor og mekanikk

• Jord- og landbruk, vil ha forskjellige stillinger ved sesongstart

• Hotell og restaurant har behov for kokker og har noen sporadiske servitøroppdrag

• Vikarbyråene i Bergen melder om behov for arbeidskraft til utleie i bygg- og anlegg, bank- og forsikring, butikk, renhold, malere, mekanikere, dekkskiftere, asfaltarbeidere og har tett kontakt offentlige tjenester og oppvekst.

En god sjanse

Lise Knutsen Helle mener det ligger veldig gode sjanser for de som nå er arbeidsledige eller permitterte her, men det er viktig at de oppdaterer CVen sin hos NAV.

- Men da må du vite hva du kan og hva du ønsker deg. Fyll ut en CV som forteller hvem du er og hva du kan når du registrerer deg hos oss, enten det er som arbeidsledig eller som permittert. Bruk nøkkelord som beskriver kompetansen din, både i den jobben du har til vanlig og det du ellers kan tenke deg å jobbe med. CVen din kan du oppdatere fortløpende også etter at du har registrert deg hos NAV, sier hun.

Helt greit å jobbe med noe annet

Dersom du er permittert, mener Knutsen det er fullt mulig å bidra til samfunnskritiske oppgaver i mellomtiden, og så vende tilbake til din gamle jobb.

- Ikke tenk på at du er illojal om du har en annen jobb i denne perioden. Forhåpentligvis skal du tilbake til den gamle arbeidsgiveren din og i mellomtiden kan du bidra til å løse viktige samfunnsfunksjoner. Det er behov for en ekstra samfunnsinnsats nå, sier Lise Knutsen Helle.

LES OGSÅ: Enorm NAV-pågang: Over 3000 permitterte i Bergen sør etter koronakrisen

Økonomisk sett kan du jobbe inntil 60 prosent og få utbetalt 40 prosent dagpenger ved siden av i hele permitteringsperioden om ikke arbeidsgiveren din kaller deg tilbake til jobb.

- Finn ut hva du har lyst til å jobbe med som du vet du kan klare, om du har fritidsinteresser som er en kompetanse, bruk fantasien og spør gjerne de som kjenner deg godt hva du egner deg til, avslutter Helle.

Elev på Sandsli smittet - 92 i karantene

Fylket melder om et smittetilfelle ved Sandsli videregående skole torsdag.

Denne bydelen har minst smitte i Bergen

Ytrebygda er bydelen med lavest smitte per 1000 innbyggere i årets to første uker.

Etterforsker spredning av manipulert video

Politiet etterforsker saken hvor en lærer er hengt ut i en manipulert video som ble spredt på sosiale medier. – Vi er sjokkerte over at voksne...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten