fanaposten.no

Hallvard Bjørkelund fra Bergens Roklub ble nummer tre i B-finalen i sommeruniversiaden i Sør-Korea. Foto: Privat

Deltok i «student-OL»

ROING: Hallvard Bjørkelund fra Bergens Roklub ble nummer tre i B-finalen i sommeruniversiaden i Sør-Korea.

Nyheter · Publisert 19:21, 15 jul 2015

Roeren fra Skjold kom på fjerdeplass i forsøket i Chungju.

– Jeg rodde først forsøksløp på søndagen. Der var det de to beste som gikk direkte til semifinale. Resten måtte til oppsamling. Jeg klarte ikke helt å henge på de to første, og lå som nummer tre i 1800 av 2000 meter, før jeg slakket litt ned og Russland spurtet forbi meg på slutten, forteller Bjørkelund.

Rodde i 30 grader

Med tredjeplass i oppsamlingen sikret seg han en semifinaleplass i tungvekt singelsculler.

– Jeg merket at kroppen fikk litt sjokk av å skulle ro et maksløp i over 30 grader og med 85 prosent luftfuktighet. Heldigvis løsnet kroppen mer og mer utover i mesterskapet. I oppsamlingen senere samme dag måtte jeg komme blant topp tre for å gå videre til semifinale. Det gikk veldig bra, og jeg hadde god kontroll ned til fjerdeplassen, sier Skjold-karen som bor i Oslo.

Der satser han på roing samtidig som han studerer medisin.

På tredjeplass i B-finalen

23-åringen endte sist i semifinalen.

– Mandag rodde jeg semifinale. De tre beste gikk videre til finale. Jeg klarte ikke å henge på tempoet til de andre, og måtte ta til takke med B-finale, forteller Bjørkelund.

– Tirsdag var det tid for siste og avgjørende løp i B-finalen. Jeg visste de andre ville åpne veldig tøft. Taktikken var derfor å gå hardt fra 500 m til 1000 m. Det gikk bedre enn forventet, og jeg avanserte fra sjette- til fjerdeplass med raskeste tid på denne 500-meteren. De siste 1000 metrene klarte jeg å ro meg opp på tredjeplass. Mot slutten hadde Russland og Estland en farlig god spurt, men jeg klarte heldigvis å svare og holdt denne plassen helt inn, legger han til.

Nummer ni totalt

Tredjeplass i B-finalen betyr niendeplass totalt i mesterskapet.

– Målet var topp ti, og det klarte jeg. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan jeg avsluttet konkurransen. Jeg tror ikke jeg kunne gjort det så mye bedre med tanke på utgangspunkt og form. Jeg slo Russland og Estland som hadde slått meg i alle de andre løpene, og var bare halvannet sekund bak USA, oppsummerer Bjørkelund.

LES MER: SPORT

– Pål har kontroll, Pål har kontroll

Pål Haugen Lillefosse gikk høyt over 5,65 i andre forsøk og gikk lett videre til lørdagens finale, til stor jubel i Fana Arena. Værmeldingen for...

Økonomen Arne (26) starter kirke i Fana

Arne Meier (26) flyttet for noen år siden til Bergen for å studere økonomi. På søndag starter han sammen med andre, en ny kirke i Fana. – Vi har...

Thairestaurant konkurs: – Begi seg ut på nye ting

Takeaway-restauranten på Paradis har etter åtte år gått konkurs: – Skylder 250.000 kroner.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten