fanaposten.no

Skjold Skoles Musikkorps ble norgesmestre i 1. divisjon janitsjar foran Midtun Skoles Musikkorps og Lørenskog Skolekorps. Foto: Norges Musikkorps Forbund

De lokale korpsene gjorde rent bord

Fantastisk innsats da lokale korps kom på første og andreplass i NM for skolekorps 1. divisjon janitsjar og NM i brass.

Nyheter · Publisert 22:29, 30 jun 2018

Skjold Skoles Musikkorps ble norgesmestre i 1. divisjon janitsjar for skolekorps i dag. Midtun Skoles Musikkorps ble nummer to.

I klassen for brass vant Smørås Skolekorps med Ytrebygda Skolekorps på andreplass.

– Dette er så stort. Det er siste året vårt i skolekorpset og det betyr en fantastisk avslutning av skolekorpskarrieren, sier Synne Dagestad og Lars Ivar Thorkildsen i Skjold Skoles Musikkorps i en pressemelding fra Norges Musikkorpsforbund.

Norgesmestrene for skolekorps jublet som besatt da vinnerne ble utropt under en stor utendørskonsert på Torgalmenningen lørdag kveld.

Under årets konkurranser har det vært enorm publikumstilstrømning.

– Det har vært utrolig kjekt å høre på korpsene. De viser en stadig stigende kvalitet, som bare er å applaudere, sier NMFs generalsekretær, Karl Ole Midtbø i pressemeldingen.

Lokale korps til topps

I 1. divisjon brass viste korpsene fra Bergen hvor skapet skulle stå. Alle de tre beste korpsene er hjemmehørende i Bergen. Smørås Skolemusikk stakk av med seieren, foran Ytrebygda Skolekorps og Tertnes skoles musikkorps.

De tre beste korpsene i 1. divisjon janitsjar ble Skjold Skoles Musikkorps, Midtun Skoles Musikkorps og Lørenskog Skolekorps.

I tillegg til årets NM skolekorps er det også NM korpsdrill på Sotra. Her avsluttes konkurransen på søndag, og alle resultatene kommer søndag ettermiddag.

Søndag ettermiddag avsluttes korpsfesten med stort tattoo med Hans Majestet Kongens Garde på Fana Stadion og flere andre attraksjoner.

Fanaposten kommer tilbake med fyldig reportasje fra NM-helgen.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten