fanaposten.no

Da Maribell ville gi lekene sine til kreftsyke barn, startet pappa innsamlingsaksjon

Maribell Glad Nordahl (9) tente 100.000 julelys på Birkelandsbotn søndag kveld. – Maribell er et forbilde for oss alle, sa fylkesordfører Jon Askeland.

Nyheter · Publisert 22:40, 1 des 2019

Fylkesordføreren var invitert til å ønske alle velkommen til tidenes lystenning i Birkelandsbotn, og det var en jobb han tok med glede.

– Maribell og familien er helt enestående. De er et lys i mørket for oss alle. At en jente som Maribell bryr seg om andre og tar initiativ til å samle inn penger for å glede kreftsyke barn, gjør henne til et forbilde for oss alle. Dette er noe som går rett i hjertet på meg, og det er moro å få være med på et slikt folkelig arrangement. Dette handler om verdier og hjertevarme, og vi må aldri miste håpet og engasjementet for hverandre, sier Jon Askeland.

Tredje gang

For tredje jul på rad inviterte Tord Glad Nordahl og familien til julelystenning i Birkelandsbotn. Det hele startet for tre år siden da datteren Maribell så på TV at barn må feire jul på sykehusets kreftavdeling. Hun ville gi bort lekene sine, men istedet fant pappa Tord ut at de kunne starte en innsamlingsaksjon.

Tord Glad Nordahl inviterte alle som ville til å bli med på lystenningen første desember, og samtidig samle inn penger til barnekreftavdelingen på Haukeland sykehus. Da hadde han 30.000 julelys.

Mye god hjelp

Søndag kunne nå ni år gamle Maribell på nytt tenne julelysene klokken 18.00. I år var det flere lys enn noen gang før.

– I år har det vært en fin november, så det har blitt mye jobbing med å henge opp lys. Jeg har fått god hjelp av ungene og venner. Jeg har kjøpt inn en del nye lysdekorasjoner, og det har vært nødvendig å skifte ut en del av lysene som har blitt ødelagt fra tidligere år. Jeg spesialbestilte lysmatter fra produsenten i Kina for å lage stjernehimmelen foran garasjen. Alt i alt tror jeg det nærmer seg 100.000 lys nå, smiler han.

Gave til alle

I fjor ble det samlet inn i underkant av 40.000 kroner, og pengene ble brukt til å kjøpe iPader til barnekreftavdelingen. Tord har satt seg hårete mål for årets innsamling også.

– Jeg har jo et ønske om å kunne klare å samle inn 200.000 kroner. Da kunne vi nemlig gitt gave til alle barnekreftavdelingene i Norge. Det hadde vært flott. Det er bare to innsamlede kroner per opphengte julelys, så det burde være mulig. Jeg har kontaktet en del bedrifter, som jeg håper vil være med og bidra til den gode saken, sier han.

I fjor kom det nærmere 350 mennesker. I år var det litt færre.

– Mange tok kanskje skrekken i fjor på grunn av regn og surt vær. Tror du ikke, Maribell? spør han datteren

– Jeg hadde jo håpet det kom noen flere, men det er flott med de som kommer, sier fjerdeklassingen på Ulsmåg skole.

Mange i sving

Hele familien var i sving søndag kveld for å skape den rette julestemningen. I oppkjørselen var det bålpanne og servering av gløgg, kakao og pepperkaker. I garasjen stilte et eget lite band med flott julemusikk.

– Alt begynte med at vi ville gjøre noe ekstra for våre egne barn og barna i nabolaget. Slik er det fremdeles, men det har blitt så mye mer. Vi får nok inn en del penger i år også. Det har kommet inn en del tusen allerede, men det er lenge til jul, sier Tord Glad Nordahl.

Dersom du ønsker å bidra til innsamlingen til julegaver til barnekreftavdelingen, kan du vippse penger til: 546123.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten