fanaposten.no

I GANG: Pål "Cohen" Herteig framfører Come Healing på åpningsforestillingen. Foto: Leserbilde

"Cohen" åpnet Setersprell

Helgeseters egne Festspill arrangeres for sjette gang. Våreventyret "Setersprell" er i gang.

Nyheter · Publisert 16:15, 23 mai 2013

For 6. år på rad arrangerer Stiftelsen Virksomheten Helgeseter sine egne festspill – Setersprell. Luftens svingninger er et gjennomgående tema for årets arrangementer. Dette innebærer at bidragsyterne tematisk kan arbeide mot en felles ide som utrykkes gjennom ord, toner, leik og spel, innendørs og utendørs akkompagnert av våren, samt Helgeseters naturskjønne omgivelser.

Egne sprell

Setersprellene startet i 2008 som som et insitament, en inspirasjon i hverdagen til beboere og medarbeidere. For mange av beboerne var det ikke lenger så selvsagt og enkelt å komme seg av sted for å delta på kulturarrangement i festspilltiden. Derfor kom ideen om å gjøre egne "sprell" ved å hente gode kunstnere og forestillinger til Helgeseter. Siden 2009 har Helgeseters porter vært åpne for publikum utenfra slik at flere kan få oppleve Setersprell. Arrangørene ønsker spesielt velkommen mennesker med spesielle behov med sine ledsagere eller pårørende.

10 arrangementer

De fleste arrangementene vil foregå i Helgeseter sin vakre og intime hall. Helgeseter er kjent for sitt deltakende, ærlige og umiddelbare publikum, noe som skaper en unik kommunikasjon mellom utøvere og tilhørere.
Setersprellprogrammet består i år av 10 arrangementer som omfatter musikalske og kunstneriske uttrykk blant annet innen jazz, eurytmi, klassisk og barokk. Nytt av året er også en trommeworkshop der publikum selv kan delta aktivt.

 

 

ÅPNING: Statmuzikanten von Bremen Foto: Leserbilde

Bil mot sykkel på Hjellestad

Politiet melder om trafikkulykke i Grumseidvegen fredag morgen.

Martin (17) har en tøff skolehverdag etter streiken: – Kan ikke senke skuldrene eller bli syk

Martin Storetvedt, elev ved Nordal Grieg VGS, forteller at flere medelever ligger bak med skolearbeid. Forrige uke satt han og 90 andre VG2-elever...

Slik vil Statens vegvesen løse bompenge-problemet på sideveiene

Statens vegvesen åpner for to bommer på sideveiene, men vil ikke anbefale fritak for noen. Verken Bergen- eller Bjørnafjorden kommune er fornøyd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten