fanaposten.no

Byrådet går av ved tunnel-ja. Foto: Trygve Hellestræ

Byrådet går av etter tunnel-flertall

Med flertall for tunnel, varsler byrådet at de går av.

Nyheter · Publisert 17:24, 24 nov 2021

Byrådsleder Roger Valhammer gjorde det klart fra talerstolen like før voteringen i bystyret at han ville trekke seg dersom det ble flertall for tunnel.

Går av

– Jeg kan ikke ta ansvar for at dette settes i spill. Tiden for utredninger og utsettelser er forbi. Nå må vi bygge bybanen, sa Valhammer.

Etter lang debatt om tunnel kontra dagløsning, gjorde byrådslederen det klart at de ikke vil ta ansvaret for den videre prosessen med å utrede og regulere en tunnelløsning.

–Tunnelalternativet er ikke finansiert, det vil utsette utbyggingen på ubestemt tid og er mer krevende for kulturminnene i det historiske sentrum. Blant partiene som stemte for tunnel er det flere representanter og partier som i realiteten ønsker å stoppe utbygging av bybanen, forklarte Valhammer.

"I klartekst innebærer vedtaket at bybanen til Åsane ikke vil bli bygget på mange år, og i verste fall aldri" skriver Arbeiderpartiet i Bergen i en pressemelding de sendte ut like etter voteringen, der det ble klart at tunnelalternativet fikk knapt flertall med stemmene fra H, Fnb, Frp, Rødt, deler av Senterpartiet og de uavhengige kandidatene.

Setter alt på spill

Roger Valhammer argumenterte også med at bynanen til Åsane ikke lenger bare henger sammen med Åsane, men med den generelle byutviklingen i Bergen.

– Bybaneutbyggingen henger sammen med den planlagte byutviklingen i Bergen, fremtidige trafikkløsninger og andre infrastrukturprosjekter. Dette gjelder eksempelvis sykkelvei fra sentrum til Sandviken, Eidsvåg og Åsane, forlenget Fløyfjellstunnel og Ringvei Øst/Nordhordlandstunnelen. Dette er svært viktige prosjekter for Arbeiderpartiet, og byrådet er ikke villig til å risikere at disse prosjektene ikke blir realisert, sa byrådslederen før voteringen.

Venstres Erlend Horn og Julie Andersland gjør det klart at de støtter Valhammer:

– Venstre mener Roger Valhammer i dag har gjort det eneste riktige da han stilte kabinettspørsmål og gikk av på spørsmålet om bybanen skal bygges til Åsane. Det står det respekt av, og vi står helt bak hans avgjørelse.

Byrådet blir sittende som forretningsministerium med begrenset makt fram til nytt byråd er på plass.

Sara satser alt på drømmen

– Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen, men det var det eneste riktige å gjøre, sier Sara Louise Gravem.

Siss-Iren Kleppe 90 år

Hipp hipp hurra for vår kjære mor, svigermor, farmor og ollo som fyller 90 år søndag den 29.01.23. Dagen feires sammen med familie og venner :)

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten