fanaposten.no

Byrådet bevilger en kvart million til Zinken

– Dette er et viktig signal til ungdommen om at vi har politikere som tar dem på alvor, skryter Odd Arne Larsen.

Nyheter · Publisert 12:21, 2 jul 2020

Han fikk torsdag beskjed om at ungdomsklubben Zinken får 232.000 i støtte fra kommunen. Nyheten kommer etter at ungdomsklubben i vår fikk et overraskende avslag på Bufdir-midler.

– Vi har hatt en veldig god dialog med byrådet, og vi har sendt inn en søknad basert på de samtalene vi har hatt. Den har vi nå fått innvilget, sier en glad Odd Arne Larsen, en av initiativtakerne bak Zinken.

Fanaposten skrev tidligere i vår at ZInken og Fana Friends ikke fikk støtte gjennom Bufdirs ordning. Kort tid etter kom det lovnader fra alle byrådspartiene om at de ønsket å sørge for at pengene kom på plass.

Nå er den endelige bekreftelsen kommet.

– Det betyr at vi kan drive klubben ut året, og at vi kan gi ungdommene et bra tilbud på Zinken. Dette er også et veldig godt signal til ungdommene: De ser at de nå blir satset på fra politikernes side, sier Odd Arne Larsen.

Han synes politikerne fortjener skryt for å ha tatt saken på alvor.

– At vi har oppegående politikere som virkelig skjønner hva dette derier seg om, det har gjort hele forskjellen. De skal ha skryt for den gode dialogen vi har hatt, sier han.

Byråd Lubna Jaffery forteller at pengene kommer fra en tiltakspakke som bystyret har vedtatt i forbindelse med korona-pandemien. Initiativet kom opp etter at først bydelslagene fra fem partier, og deretter bystyregruppene tok opp saken.

– Jeg er veldig glad for at vi kan bevilge disse pengene, for vi ser at det er et viktig tilbud. Jeg må rette skryt tilbake til folkene bak Zinken, for det gjøres en veldig god jobb der oppe. Jeg må også skryte til partiene i bystyret som har tatt dette opp med oss, sier byråden.

Zinken holder åpent hver tirsdag og fredag, og planen er å holde åpent gjennom hele sommeren. Christian Furu, som er en av ildsjelene som driver klubben, sier at pengene gjør at de klarer å holde åpent gjennom sommeren.

– Vi er veldig takknemlig for at kommunen innser behovet og viser at de setter pris på det arbeidet vi gjør. Det har vært en god vilje til å gjøre noe fra kommunens side, opplever vi, sier Furu, som nå oppfordrer ungdom til å bruke tilbudet.

– Vi ser at det har vært litt færre ungdommer etter at vi åpnet opp etter koronastenging. Det henger nok sammen med at det i starten var en begrensning på 50 i lokalet. Nå kan 200 være inne samtidig, og det betyr at det er rikelig kapasitet til alle som kommer. Så vi vil gjerne ha frem at vi har god plass, sier han.

Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har kommet mange reaksjoner etter at Sætervegen stengte. Kommunen mener full stenging er tryggere og gir kortere anleggsperiode.

Får endelig åpne Dominos på Skjold

Et eierskifte og kommunale hindre har forsinket åpningen i nesten tre år. Men nå er det omsider klart for Dominos Pizza i Odins veg.

Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen: - Dette er uakseptabelt

Over natten opplevde beboere i Harevegen at den rolige gaten deres ble gjennomfartsvei for folk som skal til og fra Smørås og Apeltun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten