fanaposten.no

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder Hans R. Dankertsen i Fana Idrettslag.

Nyheter · Publisert 21:09, 5 jul 2022

Byråd Thor Haakon Bakke (MDG) har omgjort fagetatens vedtak fra 31. oktober i fjor om å avslå Fana Idrettslag sin søknad om bygging av Slåtthaug Arena. Fana IL klaget på vedtaket.

Byråden besluttet onsdag å ta Fana Idrettslag sin klage til følge på vilkår. Vilkårene innebærer relativt små endringer i planene. Fana IL må erstatte amfiet foran inngangen med grøntareal, universell utforming av utomhusarealene, sedumstak og fordrøyningsmagasin under bakken og det må presenteres hvordan man skal inkorporere fornybare energikilder i prosjektet før igangsettingstillatelse gis. I tillegg må det gjennomføres en trafikkanalyse som viser behov for tiltak, som skal inngå i en søknad om igangsettingstillatelse.

- Kan godt bli grønnere

– Dette er en gledens dag. Byråd Bakke og byrådet har snudd, og tatt vår klage til følge. Vi er veldig fornøyde. Vedtaket er kommet med noen vilkår som vi må akseptere og tilpasse, men det gjør jo ikke noe om det blir grønnere noen steder på dette anlegget, sier en fornøyd Hans R. Dankertsen.

– Hva tenker du om at dere må gjøre en ny trafikkanalyse?

– Det er greit å få gjort en ny trafikkanalyse. Den nye E39 vil komme i gang i løpet av høsten, og da vil vi nok få bekreftet at den nye veien vil bety mye for trafikken i området. Vi tror det blir vesentlig mindre trafikkpress i Apeltunveien ned mot det ekstremt dårlig konstruerte krysset i Skjoldskiftet. I tillegg tror vi den nye E39 vil medføre mindre snikkjøring rundt Apeltun og Hjortevegen, sier han.

Et kjempesteg videre

Dankertsen ble veldig glad da han mottok nyheten om at byråden hadde tatt klagen til følge i dag.

– Dette er et stort steg videre på veien mot å bygge Slåtthaug Arena. Jeg må få berømme byråd Thor Haakon Bakke, idrettsbyråd Linn Katrin Pilskog og byrådet for å ha tatt saken på alvor. Jeg må også få berømme bystyret. Nå skal vi finne ut av hvordan vi skal komme videre. Dette er et kjempesteg for å få realisert dette flerbruksanlegget. Mange tror kanskje at dette anlegget skal bygges for Sverre og Håvard (Lunde Pedersen og Lorentzen, red.anm.). Glem det. Dette er et flerbruksanlegg. Vi vet hvor mange mennesker som bruker kunstisbanen om vinteren. Nå kommer alle disse familiene til å få tak over hodet. I tillegg vil Slåtthaug Arena gjøre plass til mange andre idretter. Det er uante muligheter som åpner seg med en slik arena og samlingsplass. Vi får plass til flere isidretter, turn, håndball, kickboxing og mye annet, sier Dankertsen.

– Hvor mye nærmere er Fana IL en realisering i dag?

– Vi er kommet et godt stykke videre nå. Det er fremdeles en god del brikker som skal falle på plass. Byrådet jobber blant annet videre med driftstilskudd til idrettsanlegg, og jeg håper de klarer å innfri de forventningene vi har. Det er gull verdt å se at politikerne har satset på idretten, sier Hans R. Dankertsen.

– Mer variasjon

Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke (MDG) forklarer at de nye tegningene er i søknaden gir et bedre inntrykk, og er en av grunnene til å snu nei til ja.

– Blant annet kommer det mer variasjon i form av flere vinduer, trespiler og mer buet fasong. Inngangspartiet er blitt tydeligere og bedre, og blir et bra samlingspunkt, skriver Bakke i en e-post.

Bakke forklarer at han synes det virker fornuftig å samlokalisere idrettsanlegget med idrettsskole.

I den eksisterende reguleringsplanen er det lagt opp til ishallanlegg her. Jeg mener lokaler til butikk, fysioterapi og skole bygger opp under formålet, blant annet skal butikken leie ut og selge skøyteutstyr og det å samlokalisere idrettsanlegg med idrettsskole virker fornuftig.

Trafikkbekymringer

Bakke skriver at det er gjort flere trafikkanalyser i området tidligere, men på grunn av bekymringene knyttet til trafikksikkerhet er det stilt krav om at det skal gjennomføres en faglig trafikkanalyse innen det gis igangsettingstillatelse.

– Dersom analysen viser behov for tiltak, kan disse vurderes som en del av igangsettingstillatelsen.

Hele takarealet på 13 000 m2 skal nå også etableres som sedumtak.

– Det er bra både fordi det demper fasadens inntrykk, og fordi noe som i dag er betong, asfalt og grus vil erstattes med grønne, flotte planter. Det blir altså både fint og se på og gjør at nedbør håndteres på en mye bedre måte. Det stilles også vilkår om at man skal se videre på fornybar energi i prosjektet, skriver Bakke.

Mistet lappen på Flyplassvegen

UP beslagla førerkortet på stedet.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi tapte dette

Målvakt Olivia Lykke Nygaard var trodde ikke det hun så da Tertnes avgjorde i siste sekund.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten