fanaposten.no

Butikksjef Frank kjører varene hjem til folk i korona-tiden

Arbeidsdagen til butikksjef Frank Jenssen ved nærbutikken Buena består nå i å kjøre varer hjem til kunder på bestilling.

Nyheter · Publisert 19:30, 17 mar 2020

Fanaposten skrev i går om Extra Sædalen, som tilbyr seg å pakke klar varer for kundene, som de kan hente utenfor butikken. Dette for å hjelpe folk som er i karantene og for å minske smitterisiko i butikken.

Ved butikken Buena i Lysekloster, rett over kommunegrensen fra Nordvik, har butikksjef Frank Jenssen tatt den et steg lenger. Siden mandag har han brukt det meste av arbeidstiden på å kjøre rundt med varer på bestilling fra kunder.

Leverer hjem

Butikken tilbyr nå kunder som av en eller annen grunn ikke får handlet selv å ringe og bestille varer, så får de dem levert på døren.

- Vi merket de siste dagene at det er mange som ikke vil dra i butikken fordi de er redde for smitte, og jeg fikk en del spørsmål om dette var noe vi kunne gjøre. Jeg har samarbeidet litt med en som har drevet med hjemlevering av varer før, og fått en del tips og råd om hvordan vi kan løse det, sier han.

At kjeder tilbyr hjemlevering av varer er forsåvidt ikke noe nytt, men for en liten nærbutikk medfører det en stor omveltning i disse korona-tider.

For Jenssen har det meste av tirsdagen gått med til å kjøre varer hjem til kunder. Han prøver å samle opp bestillingene, slik at han rekker innom flere på samme tur. Butikken tar 150 kroner betalt for å finne frem varer, pakke dem og kjøre dem ut til kundene.

Han er hektisk opptatt med å levere varer til en kunde når Fanaposten får tak i ham på telefon.

- Vi pakker varene i butikken og leverer hjem til kundene. Så betaler de enten med bankterminal eller Vipps. Vi har akkurat startet med dette, så vi får se litt hvor stort trøkk det blir utover. Det er litt vanskelig å vite akkurat hvor hektisk det blir, men det er klart det er et merarbeid for oss, sier han.

LES OGSÅ: Anne Bjørg stenger og permitterer. - Jeg tror vi skal komme oss gjennom dette.

Forebygger så mye som mulig

For å forebygge smitte har han selv iført seg hansker på turene, og dersom bankterminal blir brukt, blir den spritet med antibac mellom hvert besøk.

- Vi har veldig fokus på å unngå smitte, og ber om at folk tar på seg hansker når de bruker bankterminalen også. Folk responderer veldig bra, og er så langt veldig glade for at vi gjør dette, sier Jenssen.

Han forteller at det er helt vanlige dagligvarer som kjøres ut, men at det er en god del ferdigmiddager som gjerne leveres til eldre som ser for seg å bli hjemme en god stund.

- Vi merker at det er mye mindre folk i butikken, og en god del som har tatt kontakt og bestilt varer. Vi har levert så langt nord som til Haukeland, og har også levert til noen sykehjem og omsorgsboliger. Det er også en god del kunder i Fana, sier han.

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten