fanaposten.no

Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Bussjåføren bisatt i dag

Bussjåføren (57) som omkom etter trafikkulykken på Sørås ble bisatt fredag.

Nyheter · Publisert 14:42, 3 jul 2020

Minnestunden ble holdt for de nærmeste i Store kapell på Møllendal klokken 12.30 fredag 3. juli, og seremonien ble streamet slik at alle som ikke fikk være til stede også kunne delta.

Kom som asylsøker

57-åringen, som var bosatt på Mathopen, kom til Norge i februar 1999 som asylsøker fra Suleymania i Nord-Irak. Gjennom oppveksten ble han og familien som kurdere utsatt for forfølgelse og undertrykkelse av regimet til Saddam Hussein. Han fikk innvilget oppholdstillatelse og arbeidstillatelse 30. august året etter, og dagen etter møtte han kvinnen som skulle bli hans kone og mor til parets to fine jenter.

I minnetalen ble sjåføren beskrevet som en mann som alltid engasjerte seg for andre, og hadde et stort hjerte for menneskene rundt seg. Samfunnsengasjementet hans gjorde at han sto opp for likhet, rettferdighet og inkludering. 57-åringen følte seg norsk, og Bergen var hjem. Han engasjerte seg også i Frelsesarmeens arbeid, og var også glad i norske tradisjoner, og spiste seg alltid dårlig på pinnekjøtt på julaften og rømmegrøt på 17. mai.

Stolt sjåfør

Han var utdannet mekaniker, men livnærte seg av mange forskjellige jobber etter at han kom til Norge som 36-åring. I 2017 og 18 etterutdannet han seg ved å ta bussertifikatet. I november i 2019 ble han ansatt som bussjåfør i Tide Sør. I minnetalen ble det sagt at han stolt kunne stå frem i sin nye Tide-uniform, og følte han hadde kommet på riktig hylle i livet. Han likte seg godt i jobben som bussjåfør.

Om morgenen tirsdag 16. juni var han på jobb og kjørte bussen på Steinsvikvegen i retning Dolvik, da bussen ble truffet av en personbil på Sørås. Skadene han pådro seg var så alvorlige at han sovnet inn på Haukeland Universitetssykehus 19. juni. Han etterlater seg kone og to mindreårige døtre, og en stor omgangskrets av venner og kolleger.

Politiet og Havarikommisjonen til Statens vegvesen etterforsker ulykken, hvor også den 19 år gamle føreren av personbilen omkom. Foreløpig har ikke politiet konkludert, men stasjonssjef Torgils Lutro ved Bergen Sør politistasjon har tidligere uttalt at det ikke er grunn til å tro at bussen har kjørt for fort.

Etter bussjåførens død ble det startet en støtteaksjon på Spleis til inntekt for de etterlatte. 3.316 givere har i skrivende stund bidratt med 838.560 kroner.

Alle ansatte i Skyss/Kringom og andre kollektivselskaper i fylket hadde en felles minnemarkering fredag. Mellom klokken 13.00 og 13.05 stoppet alle bussene opp som en siste hilsen til sin kollega.

Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har kommet mange reaksjoner etter at Sætervegen stengte. Kommunen mener full stenging er tryggere og gir kortere anleggsperiode.

Får endelig åpne Dominos på Skjold

Et eierskifte og kommunale hindre har forsinket åpningen i nesten tre år. Men nå er det omsider klart for Dominos Pizza i Odins veg.

Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen: - Dette er uakseptabelt

Over natten opplevde beboere i Harevegen at den rolige gaten deres ble gjennomfartsvei for folk som skal til og fra Smørås og Apeltun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten