fanaposten.no

Langfredag morgen ble det meldt om brann i terrenget på Løvstakken. Ifølge brannvesenet skal det ikke være fare for bebyggelse. Brannen sprer seg fra Øvre Fredlundsveg mot toppen av Løvstakken. Foto: Eivind Senneset, NTB Scanpix

Brann på Løvstakken slukket

Brannen på Løvstakken ble meldt slukket klokken 13.55.

Nyheter · Publisert 14:30, 19 apr 2019

Brannen i terrenget på fjellet Løvstakken i Bergen er slukket. Brannmannskapene og Sivilforsvaret vil drive med etterslukking utover kvelden.

– Brannen er akkurat slukket, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt til NTB like før klokken 14 fredag.

– Det er fløyet opp et kar med vann mot øvre del av brannområdet. Brannmannskap og Sivilforsvaret vil drive med etterslukking og holde kontroll på området utover kvelden, sier han.

Vekk fra bebyggelsen

110-sentralen i Hordaland meldte om brannen klokken 8.17 fredag morgen.

Det brant på oversiden av Øvre Fredlundveien på Minde, under en kraftledning. Brannen beveget seg oppover fjellet, bort fra bebyggelsen de siste timene.

– Brannen spredte i bredden på begge sider, utover et mye større område enn opprinnelig. Men den har heldigvis beveget seg oppover mot toppen. Vi har vi hatt en heldig vindretning mot sørøst, sier operasjonslederen.

Kjenner ikke brannårsaken

Det er ikke kjent hvor stort område som ble rammet av brannen.

40 mann fra Sivilforsvaret har bistått brannvesenet. Et skogbrannhelikopter ble også satt inn. Det ble sendt fra Sauda, som i likhet med Kjeller og Torp har helikoptre i beredskap.

Politiet kjenner ikke til årsaken til brannen.

– Det er tørt i terrenget, men vi vet ikke hva som har antent brannen, sier operasjonslederen i politiet.

250 telefoner

Ifølge 110-sentralen hadde det fredag formiddag kommet over 250 telefonhenvendelser om brannen, og de ba om at folk skulle

slutte å ringe

477 meter høye Løvstakken er et av de sju fjell rundt Bergen og ligger mellom Fyllingsdalen og Bergensdalen. Området er et populært turterreng.

(©NTB)

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Fikk 30 timer samfunnstraff for dagpengesvindel

Oppunder tusen arbeidstimer ble ikke ført på meldekortet, og fanamannen fikk utbetalt nesten 148 tusen kroner for mye i dagpenger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten