fanaposten.no

Bøndene blokkerte på Liland

Fredag morgen blokkerte lokale bønder Coop sitt lager på Liland. Alt gikk fint til en sint dansk sjåfør forsøkte å presse seg gjennom blokaden.

Nyheter · Publisert 11:31, 19 mai 2017

Fredag morgen var bøndene i full gang med protestaksjonen mot landbruksoppgjøret. På Liland sto 15-20 bønder og blokkerte varelageret til Coop med traktorer.

Traktorene var plassert slik at bilveien var fri, men ingen kom inn eller ut fra varelageret uten at bøndene slapp dem frem.

– Vi slipper biler inn, men de slipper ikke ut igjen, sier Bodhild Fjelltveit, som var plassansvarlig for Bondelaget under aksjonen.

Aksjon med fornuft

De sindige bøndene slapp riktignok ut biler som ikke hadde last.

– Det er jo ikke noe poeng å stanse de som ikke har med seg mat ut. Vi ønsker jo i størst mulig grad å få sympati for aksjonen vår, og det får vi jo ikke om vi ikke kan oppføre oss, sier bonde Jon Henning Gjerde fra Sandalen.

Landsomfattende

Bøndene aksjonerte på 25 steder i hele Norge for å ramme de tre store dagligvarekjedene. Blokadene er en protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

– Vi har ønsket å synliggjøre at den norske maten ikke er en selvfølge. Butikkhyllene kan bli tomme. Bakgrunnen for aksjonen er at regjeringens tilbud under landbruksoppgjøret ikke på langt nær er godt nok, og med den medieoppmerksomheten vi har fått, føler jeg at vi har oppnådd det vi ville, sier Bodhild Fjelltveit.

Mye forståelse

I tillegg til blokaden på Liland, var det blokader på Hylkje og i Arna.

– Aksjonen har stort sett gått greit, om vi ser bort fra den danske sjåføren som kjørte inn i banneret vårt og var sur på oss. Men i det store og hele har vi møtt hyggelige sjåfører som har forståelse for at vi aksjonerer. De aller fleste av sjåførene er jo avhengige av oss for å ha sine arbeidsplasser også, og det vet de, sier Fjelltveit.

Statens hus

Bøndene pakket sammen klokken 09.00. Da kjørte de traktorene sine til Bergen sentrum hvor de samlet seg utenfor Statens hus.

– Vi holdt en apell og en markering også der. Vi var et sted mellom 20 og 30 bønder som stilte der. En del har kommet langveis fra, og enkelte begynte reisen klokken 04 i morges for å nå frem. Vi er fornøyde med bøndenes oppslutning til aksjonen også, sier Bodhild Fjelltveit.

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten