fanaposten.no

Blogger ikke bare om det perfekte

Marta Alise Johansen (25) begynte en dag å skrive om hva hun gjorde og tenkte på. Lite visste hun om hvor populær en blogg om hverdagen skulle bli.

Nyheter · Publisert 12:10, 3 jan 2017

– Jeg er og vil alltid være en bergenser, sier Marta Alise Johansen. Hun er født i Spania, har far fra Argentina, mor fra Norge og bor for tiden i Arendal. Likevel kommer hun alltid hjem til Fana for jule- og nyttårsfeiring med storfamilien. Hjemme hos mor står juletradisjonene i kø.

– Hver romjul må vi samles rundt bordet til brettspill, og mors julestrømper er en av mine favoritter. Også bruker jeg litt tid på bloggen min også, jeg har en nemlig del som følger meg der, sier Marta Alise til Fanaposten.

Marta Alise er egentlig beskjeden i sin uttalelse. Bare den siste uken har bloggen hennes hatt hele 330-tusen visninger. Der skriver hun om alt fra mote, mat, interiør og helse, men også om livets opp- og nedturer.

Bloggen blir født

Hennes første blogg så dagens lys i Argentina i 2015, da hun besøkte familien i Buenos Aires.

– Det var et enormt sjokk å oppleve fattigdommen de lever i. Jeg tror bloggen ble en måte å ta vare på alle inntrykk og følelser. Jeg ønsker å ha en personlig blogg, der jeg deler det jeg opplever og da er det viktig å være meg selv, sier Marta Alise til Fanaposten.

Mer enn bare rosablogger

– Blogger blir ofte sett ned på og rosabloggerne skriver kun om alt det som er perfekt. Jeg prøver å være ærlig og skriver også om motgang i livet. Åpenhet hjelper, sier Marta Alise. Bloggen hennes har mange faste lesere, som forteller henne at de setter pris på råd og tips om hverdagslivet.

– Da føler man seg ikke så alene, vi er nesten som en stor venninnegjeng, sier Marta Alise om følgerne sine.

Kroppspress og mangfold

– Kroppen min har alltid vært større. De kroppene som er store, små, eller eldre, mangler i motebildet idag, sier Marta Alise. Nylig valgte hun og stille opp som modell for undertøyskjeden Change. Kampanjen deres består av “vanlige” kvinner, med kropper som vanligvis ikke blir godkjent som modeller.

– De modellene vi vanligvis ser i reklamen, finnes jo ikke ute på gaten. Jeg ville være med på å bryte ned det strenge kroppspresset og vise mangfoldet vi har, sier hun.

Marta Alise er engasjert når hun snakker om kroppsfiksering. Hun forklarer viktigheten av at unge jenter kan identifisere seg med noe av reklamen som kommer fra moteverden.

– Jeg ville bevise for meg selv og andre at det må være plass til min kropp også. Jeg har alltid trent og drevet mye med basket og dans. Og da er det viktig og huske på at en sunn kropp, ikke nødvendigvis er det samme som en tynn kropp, sier Marta Alise.

Bloggens bakside

Hun forteller at tilbakemeldingene har vært positive etter undertøyskampanjen. Det gjelder også stort sett bloggen hennes, likevel er ikke alltid bare idyll å være en kjent blogger.

– Det er veldig kjekt å blogge. Å dele. Å inspirere andre. Men selvfølgelig, jo flere lesere du får, jo mer dritt får du også, sier Marta Alise.

– Hvordan håndterer du det?

– Jeg blir lei meg, blir hardhudet også, så lukker jeg pcén og kryper inn i armkroken på kjæresten min, sier hun og smiler.

Jeg tror bloggen ble en måte å ta vare på alle inntrykk og følelser.

Marta Alise Johansen

Alder: 25 år

Yrke/Driver med: Blogger

Utdannelse: Bachelor i Markedsføring- og salgsledelse

Aktuell: aktiv blogger & modell hos Change

Hobby: yoga

Les mer på:

www.martaalise.com

http://www.sisterhoodbychange.no

Trafikkontroll: – Det ble en del i dag

I det Statens vegvesen begynte å sjekke, fant de mer og mer som ikke var på stell.

Se hvor de bygget redet sitt: – Her har svanene rigget seg til for åpen scene

For første gang hekker et knoppsvanepar i Skranevatnet. – Jeg tror det kan komme kyllinger i løpet av uken, sier naturentusiast og turgåer, Svein...

Vanskelig pizzagjest angrep politiet

En mannlig gjest på en pizzarestaurant på Nesttun endte opp med anmeldelse for vold mot offentlig tjenestemann fredag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten