fanaposten.no

Det skal fortsatt være høyre felt som gjelder for bilistene som skal inn på Apeltunvegen, i motsetning til det skiltene forteller i dag. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Bilistene blir bønnhørt

Smørås-bilister slipper Os-stampen. Får lov til å holde høyre fil.

Nyheter · Publisert 14:00, 31 mai 2013

- Det er nå tatt til orde for at vi fordeler biler mot Rådal, Flesland og Smørås i høyre felt, mens venstre felt blir forbeholdt E39 mot Os, sier overingeniør Svein Holmedal i Statens vegvesen til Fanaposten.

Les også: Dette setter sinnene i kok

Debatten har gått varmt i uken som har gått, etter at Fanaposten skrev om skilftforvirringen i Skjoldskiftet. I forbindelse med ferdigstillelsen av Bybanen ble det plutselig stående oppe to skilt som ga Smørås/Apeltun-bilistene motstridende beskjeder.

Hva er rett?

Det store spørsmålet er hvilken fil som er rett. Normale trafikkregler sier at høyre fil skal gjelde for de som skal rett frem. Vegvesenets skilting sier noe annet. Den sier attpåtil at bilistene må foreta et brått feltskift like før rundkjøringen.

Hva bilistene selv mener, er det ingen tvil om. De har holdt høyre fil i alle år, og vil gjerne fortsette med det. I E39-feltet er det mer enn nok kø fra før, mener mange.

- All logikk tilsier at trafikk til Smørås-traktene bør skje i høyre felt. Dette av hensyn til en mest mulig effektiv trafikkavvikling og ikke minst av miljøhensyn. Desto mer effektiv avvikling, desto mindre utslipp, skriver en nettdebattant.

- Må være noe vegvesenet ikke har fått med seg her: If it works - don't fix it, skriver en annen.

Hører på bilistene

Nå har altså vegvesenet fått det med seg. Holmedal kan meddele at nye skilt er bestilt og vil komme opp så snart som mulig.

- Vi regner med at dette vil skje rimelig kjapt, sier Holmedal.

- Så nå er siste ord sagt i saken?

- Det vil jeg ikke skrive under på. Men vi vurderer dette som den mest hensiktsmessige løsningen, sier han.

 

Fra politiloggen: Føk over midtrabatten, ut i grøften og kjørte videre

Også aggressive tenåringer sint på smittevern, mistet lappen på stedet og en illeluktende tønne fra krigen er noe av det politiet har hatt å stri med.

MC-velt på Paradis

Tirsdag ettermiddag ble det meldt om en motorsykkelulykke i Fana.

Korona-smittet rektor om utbruddet på skolen: – Ser ut som lærere og elever går klar

Stend videregående har innført hjemmeskole etter et koronautbrudd i administrasjonen ved skolen. Rektor Magnus Vaktskjold var en av de første som...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten