fanaposten.no

Rolf William Rasmussen og Bjørn Grandal i Brennhaugen og omegn vel kjemper for at villaen Stavkirkevegen 11B får leve videre. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Bystyret direkte: Behandler flere omstridte utbygginger i Fana

Flere store lokale saker avgjøres i bystyret i dag. Fanaposten følger møtet.

Nyheter · Publisert 13:00, 22 jun 2022

Klokken 10.00 startet det siste bystyremøtet før sommerferien. På agendaen står flere lokale planer som har blitt viet mye spalteplass i Fanaposten i det siste.

Hele sakskartet kan du se her.

Blant sakene finner vi blant annet innbyggerforslaget om flytebrygger med stupebrett på friluftsområder i Nordåsvatnet. Forslaget ligger an til å få ja etter at det ble enighet om å bevilge penger i det reviderte budsjettet.

Omstridte utbygginger

Det omstridte boligprosjektet i Stavkirkevegen blir etter alt å dømme vedtatt. Etter å ha vært utsatt flere ganger, ligger det nå an til flertall for en redusert versjon av prosjektet.

Postens store utbygging i Kokstaddalen er også på sakskartet. Saken har skapt stor motstand fra naturvernorganisasjoner, og byrådspartiene var splittet i saken. MDG ønsket å sende saken tilbake for ny behandling, men fikk ikke flertall i Utvalg for miljø og byutvikling.

Til slutt ga flertallet etter for Postens krav om å få beholde parkering på bakkeplan i prosjektet.

Posten Norge har lagt frem planer for et nesten 400 dekar stort område på Kokstad. Rundt 250 dekar med natur kan bli bygget ned, viser en rapport.

Naboopprør

Også planene om 105 boliger ved Storetveitvegen kommer til behandling i dag. Naboer i Vestre Fantoftåsen raser mot trafikkløsningen som er valgt i prosjektet, og ber om at planene blir stoppet. Det ser de ikke ut til å få gehør for.

Møtet ser du direkte i videovinduet under, eller via Bergen.kommune.no.

Topplaget er ikke maskin – ennå

Gneists herrer og Bjargs damer topper hver sin divisjon til sommeren. – Det har vært stabilt og godt, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten