fanaposten.no

Bedre vannkvalitet, men fortsatt kokevarsel

Vannprøvene som ble tatt på onsdag er bedre, men kommunen venter med å oppheve kokevarselet.

Nyheter · Publisert 16:56, 4 jul 2019

Resultatene fra gårsdagens vannprøver er bedre, men beboerne på Bjøllebotn må fortsatt koke vannet sitt. Kommunen venter på analyseresultatene fra de nye oppfølgingsprøvene som ble tatt idag, torsdag 4. juli.

– Prøver tatt i går, 3. juli, tyder på at tiltakene for å gjenopprette god vannkvalitet gir resultater. Kokevarselet blir likevel ikke opphevet før svar oppfølgingsprøver tatt i dag, 4. juli, foreligger, skriver Bergen kommune på nettsiden sin.

Det er de tidkrevende analysene av selve vannprøvene, som gjør at kommunen ikke vil oppheve kokevarselet før tidligst lørdag.

Status fra kommunen

Dette har kommunen gjort:

Høydebassenget er stengt ute fra vannforsyningen. Området blir forsynt direkte via pumping.

Vannledningsnettet i området er spylt og rengjort. Prøver fra 3. juli viser god vannkvalitet etter spyling.

Oppfølgingsprøver ble tatt på vannledningsnettet i dag 4. juli.

Kokevarselet ble sendt ut til beboerne i Bjøllebotn, da en rutinekontroll avdekket E. coli og koliforme bakterier i Bjøllebotn høydebasseng.

Kommunen har fått melding om en beboer som er blitt syk, men det er uklart om dette har sammenheng med vannkvaliteten. Det er etat for helsetjenester i Bergen kommune følger opp slike smittetilfeller.

– Kommunen har registrert ett tilfelle av sykdom fra det berørte området på Bjøllebotn. Vedkommende ble syk i helgen og uten at vi vet noe konkret enda, vurderer vi om dette kan ha noe å gjøre med drikkevannet. Vi jobber sammen med Folkehelseinstituttet og Bergen legevakt og overvåker tilfeller der det er mistanke om vannbåren smitte, sier assisterende kommuneoverlege Tommy A. G. Thorsen til Fanaposten.

Her er Fana videre i cupen

Susanne Berven holdt nervene under kontroll i straffekonkurransen.

Her stopper ørretbekken i steinmassene

Bekken som renner gjennom Folldalen har tidligere rommet ørret. Nå begraves den under steinmassene til Rå park-utbyggeren.

Felles åpningstider på Nesttun fra neste år

Amfi Nesttun overtar driftsansvaret for alle butikkene på Nesttun fra neste år. – Vi er glad vi har fått en avtale med Olav Thon Gruppen, sier Rune...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten