fanaposten.no

Beate Vik Kleivdal (nr. 2 fra høyre) stod bak påfunnet som ga titusenvis til TV-aksjonen.

Beates yoga-økt og treningstur ga kjempesum

– Det gikk over all forventning, sier Beate Vik Kleivdal. Før helgen satte hun seg mål om å samle inn 45.000 på 45-årsdagen. Men tallet ble enda mye høyere.

Nyheter · Publisert 12:00, 19 okt 2020

Årets TV-aksjon ble totalt annerledes enn alle tidligere aksjoner. Men konklusjonen er at givergleden har vært like stor, og kreativiteten har vært enda mye større!

Totalt er det kommet inn 215 millioner kroner til TV-aksjonen i skrivende stund. Det er omtrent på samme nivå som i fjor, tross at ingen bøssebærere har ringt på en eneste dør.

– Det er over all forventing. Vi har vært utrolig spente på hvordan dette skulle gå, og nå ser vi at vi virkelig har klart å mobilisere det norske folk. Det har vært en snuopreasjon uten like. Jeg følte en sånn lettelse da tallene kom inn på søndag at jeg begynte å grine, sier Marthe Jansen, leder for TV-aksjonen i Vestland, til Fanaposten.

LES OGSÅ: Folkehøskolen bruker scenekunst, spill og foto for TV-aksjonen

Tannlege Beate Vik Kleivdal fylte 45 år på søndag, og gjorde dagen til en innsamlingsaksjon.

Kreativitet

På Nesttun har tannlege Beate Vik Kleivdal ene og alene klart å samle inn 66.000 kroner. (Tallet er fortsatt økende, og det er mulig å gi penger helt frem til 1. november).

Hun fortalte om planene sine før helgen. Beate fylte 45 år, og fylte helgen med aktiviteter under slagordet "bursdag med mening". Målet var å samle inn 45.000 kroner ved å invitere til en helg fylt med aktiviteter.

Det ble venninnetur til Fløyen, treningstur til Ulriken og yoga på Nesttun torg. Folk som deltok kunne være med i loddtrekning av premier som Beate hadde fått inn fra det lokale næringslivet.

– Det gikk over all forventning. Jeg nærmer meg 70.000. Det er bare helt utrolig! sier hun til Fanaposten mens tallet inne på Spleis-siden stadig tikker oppover på mandag.

En anonym giver har donert 10.000 kroner til Beates digitale bøsse. Ellers har folk donert store og små beløp. Til sammen har nå 175 givere valgt å støtte aksjonen hennes.

På toppen av det hele har hun hatt en svært så minneverdig helg.

– Helgen startet med en veldig fin tur til Fløyen, der det ble utlodning av to permier oppe på toppen. Dagen etter ble det en litt kald tur for de spreke til Ulriken, der vi hadde en crossfit-økt i friskt vær, sier Beate.

Kaldt var det også på Nesttun torg søndag, da instruktør Tone Sandal stilte opp og gjennomførte en yogatime for alle som ville være med, alt til inntekt for Beates aksjon.

Status per bydel

Beates initiativ hylles av aksjonsleder Marthe Jansen.

– Jeg leste om det i Fanaposten og synes det er utrolig imponerende at folk finner på slike ting. Det har fascinert meg hvordan folk har brukt mulighetene til å gjøre noe ekstra. Årets aksjon har gitt et hav av givermuligheter, og folk har vært utrolig kreative, sier hun.

Jansen trekker fra Fana gårds- og friluftsbarnehage, som har brukt uken på å jobbe med TV-aksjonen og gjort barna svært så engasjert i plastproblematikken.

– Årets tema har truffet på tvers av generasjonene. Alt fra de minste barna til de godt voksne er opptatt av det og ser at plast i havet er et stort problem, og mange har gjort det lille ekstra for å få oppmerksomhet om aksjonen, sier Jansen.

Frida Munkejord Barth, Tiril Lunde Dahle, Edith Vidal Goodwin og Frida Grevstad Isane er fire engasjerte 1. klassinger ved Paradis skole. Foto: Privat

Flinke førsteklassinger

Ett annet eksempel på dette er de fire førsteklassingene Frida Munkejord Barth, Tiril Lunde Dahle, Edith Vidal Goodwin og Frida Grevstad Isane, som solgte kaker og lodd til inntekt for TV-aksjonen på Nesttun lørdag.

– Jentene er veldig glade i dyr, og opptatt av å holde naturen fri for søppel. De var derfor særlig engasjerte i årets TV-aksjon og bekjemping av plast i havet, sier Oda, moren til en av jentene, til Fanaposten.

De fire barna på Nesttun har lagt ned en kjempeinnsats for det samme formålet. De to Frida-ene, Tiril og Edith stilte seg opp på Nesttun lørdag formiddag. Boden hadde de laget selv med en flott plakat som fristet folk til å komme og kjøpe, og det ble solgt både kaker, muffins og lodd.

Som premier til loddsalget hadde jentene fått god støtte fra butikker på Nesttun.

– Butikkene på Nesttun var veldig positive til initiativet. Resten av premiene var leker som jentene tok med hjemmefra, forteller Oda.

Jentene fikk svært god respons, og i løpet av dagen hadde samlet inn 2000 kroner til årets TV-aksjon.

Forskjeller i bydelene

Tall fra Spleis viser at det er store forskjeller på hvor mye som har kommet inn per bydel i Bergen. Men disse tallene tar ikke med seg beløp som har kommet inn fra Vipps, og heller ikke bidrag fra næringslivet. Det er også verdt å merke seg at det fortsatt er mulig å donere til de digitale bøssene.

– Tallene for bydelene gir derfor ikke et helt riktig bilde av hvor stor givergleden har vært, selv om de gir en pekepinn, sier Marthe Jansen i TV-aksjonen.

Slik er Spleis-beløpene fordelt i bydelene i Bergen:

• Arna: 39,500 kr. 3,07 per innbygger.

• Bergenhus: 805.016 kr. 20,83 kroner per innbygger.

• Fana: 424.581 kr. 11,28 per innbygger.

• Fyllingsdalen: 134.310 kr. 4,57 per innbygger.

• Laksevåg: 300.064 kr. 8,0 per innbygger.

• Ytrebygda: 414.928 kr. 15,86 per innbygger.

• Årstad: 641.538 kr. 16.92 per innbygger.

• Åsane: 239.393 kr. 6,05 per innbygger.

En liten gjeng spreke sjeler stilte opp for en yoga-økt på Nesttun torg, der de kunne donere til en god sak.

Debatt:–   Bevar Steinsvikkroken som friområde

I Fanaposten 19. januar var det stor reportasje om Steinsvikkroken, der fagetaten i Bergen kommune vil byggja seks omsorgsbustader for rusavhengige,...

Kommunen krever koronatest for ansatte som har vært på Østlandet

Byrådet innfører strengere forholdsregler for kommunens ansatte som følge av utbrudd av mutert virus på Østlandet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten