fanaposten.no

Tannlege Beate Vik Kleivdal går nye veier for å få inn penger til TV-aksjonen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Beate blir 45 på søndag. Nå vil hun samle inn 45.000 til å redde havet

Beate Vik Kleivdal er en av mange digitale bøssebærere for TV-aksjonen. I helgen drar hun i gang yoga, jentetur, crossfit og lotteri, alt for å få inn mest mulig penger til en god sak.

Nyheter · Publisert 13:17, 15 okt 2020

Årets TV-aksjon foregår digitalt, og fremfor å gå fra dør til dør, må bøssebærerne bruke sitt eget nettverk og sosiale medier for å be om bidrag.

Årets slagord er "et hav av muligheter", og for de digitale bøssebærerne er det virkelig et hav av muligheter dersom man bare velger å bruke kreativiteten.

Det har tannlege Beate Vik Kleivdal gjort. Hun gikk egentlig og planla sin egen bursdag den 18. oktober, da hun kom på at de to formålene - TV-aksjonen og bursdag - kunne slås sammen til ett.

Slik ble ideen om "bursdag med mening" født. Og det er tydelig at når hun har fått en idé, så er hun en type som gjennomfører.

– Søndag fyller jeg 45 år. Hva om jeg klarer å samle inn 45.000 til TV-aksjonen? sa hun til seg selv.

Utfordringen var dermed formulert. Og da var det ingen vei tilbake.

LES OGSÅ: TV-aksjonen blir digital: Ingenting blir som vanlig, men forhåpentligvis blir det veldig bra

Mye penger

På 40-årsdagen hadde hun 80-tallsparty. Fem år senere ville hun gjenta suksessen, men et slikt arrangement ble effektivt stoppet av korona. Den neste planen var opprinnelig å ta venninnene med på tur på Ulriken, og så gå ut og spise på Villani.

Nå vil hun heller ha folk fra hele Fana med. Og det blir ikke bare ett, men tre arrangementer i løpet av helgen:

• Fredag kveld inviterer hun til jentetur til Fløyen for å se på solnedgangen. Venninner oppfordres til å gå sammen, med god avstand, og ta med mat og annet å kose seg med på toppen. Alle som deltar må gi et bidrag på 100,- til Spleis-aksjonen hennes.

• Lørdag blir det tur til Ulriken med litt mer puls. På toppen blir det en Crossfit-økt med en trener fra Sats. Folk som deltar gir på samme måte et bidrag til TV-aksjonen.

• Søndag, dersom alt går etter planen, blir det en yoga-økt utendørs på torget på Nesttun sammen med Beate og en yoga-instruktør. Bidrag gis på samme måte.

Lotteri

Men det stopper ikke der. For å friste enda flere til å bidra, vil Beate arrangere et lotteri mellom alle som gir et bidrag til aksjonen hennes.

– Jeg har fått utrolig flotte premier, fra overnatting på Håheim på Tysnes, til middag for to på Villani. Fanaposten har gitt et årsabonnement, og Sandven lodder ut utlån av en Range Rover for en hel helg. For å nevne noe, sier hun.

Samlet har alle premiene hun har samlet inn en verdi på hele 53.000 kroner.

– Folk har vært utrolig positive og gavmilde, sier hun, og trekker frem Villani som den største sponsoren. Restauranten betaler samme sum til aksjonen som det Beate og venninnene spiser for på lørdag.

LES OGSÅ: Nå kan du plukke plast mellom padletakene

Viktig tema

Beate er en stor fan av TV-aksjonen og har gode minner fra da hun satt klistret til TV-en og så tallene som rullet oppover på søndagene.

– TV-aksjonen er verdens største pengeinnsamling, og jeg er stolt av den dugnadsånden vi har i Norge. Jeg har vært med som bøssebærer tidligere, og det er alltid noe jeg ser frem til, sier hun.

Men årets tema - kampen mot plastforurensing i havet - har truffet henne litt ekstra.

– Jeg har sett dokumentaren om "Planet plast" på NRK, og det er et viktig tema som engasjerer både meg og veldig mange andre. Det inspirerer meg ekstra mye til å gjøre en ekstra innsats, sier hun.

I tillegg er hun veldig glad i at det skjer ting, og å trene og være i aktivitet er en annen ting hun brenner for.

– Du får en travel helg?

– Det blir travelt ja, men det er sånn jeg liker det. Nå håper jeg bare at folk dukker opp på arrangementene. Jeg går jo og drømmer om at jeg får med meg 100 stykker på tur på Ulriken og Fløyen. Hvis alle de gir 100 kroner, så blir det mye penger utav det!

Vil du støtte aksjonen? Gå inn på Spleis-siden og gi et bidrag.

Har du tips om gode intiativ i anledning TV-aksjonen? Send til tips@fanaposten.no

Søndag fyller jeg 45 år. Hva om jeg klarer å samle inn 45.000 til TV-aksjonen

TV-aksjonen - "et hav av muligheter"

TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen. 7000 frivillige over hele landet organiserer TV-aksjonen gjennom 450 kommune- og bydelskomiteer. 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører én søndag i oktober. TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn over ni milliarder kroner.Årets mottaker av TV-aksjonen er WWF og kampen mot plast i havet. Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved roten, og gjøre tiltak der de betyr mest.

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker i Thailand, Indonesia, Vietnam og Filippinene.

Den enkleste måten å engasjere seg i årets TV-aksjon er å bli digital bøssebærer: Registrer deg på blimed.no. Gjør bøssen din personlig, og del den i nettverket ditt.

Selve TV-aksjonen går av stabelen 18. oktober.

TV-innspilling satte fart i drømmen om å lage countryplate

Da Tor Endresen og datteren Anne-Sophie var med i «Hver gang vi møtes», møtte de en artist som endelig skulle få dem til å lage en countryplate...

Ida (17) fra Steinsvik gjør det igjen: – Mer skummelt denne gangen, nå må jeg levere

Hun satt seg ned og begynte å skrive. Og bortsett fra at skrivesperren meldte seg midtveis, er det trolig enda en flere låter på gang.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten