fanaposten.no

Barnevernsjef Anita Fonnes i barnevernstjenesten i Fana og Ytrebygda ser frem til å få samlokalisert barnevernskontorene i nye lokaler på Kokstadflaten. Foto: Terje Bringsvor Nilsen, arkiv

Barnevernet flytter fra Nesttun og Sandsli - skal samlokaliseres på Kokstad

Barnevernstjenesten i Fana og Ytrebygda skal samlokaliseres i nye lokaler på Kokstad. – Vi regner med å være på plass i mars, og vi tror dette blir bra for vår tjeneste, og noe som vil komme brukerne våre til gode, sier barnevernsjef Anita Fonnes.

Nyheter · Publisert 04:30, 5 nov 2022

Fem år etter at det ble besluttet å slå sammen barnevernskontorene i Fana og Ytrebygda, har tjenesten funnet felles lokaler.

– Etter at Familiens hus i Bergen sør ble lagt på is, har vi jobbet for å få samlet alle i barnevernstjenesten i Fana og Ytrebygda under samme tak. Nå er endelig beslutningen tatt, og vi kommer til å flytte inn i nye lokaler på Kokstadflaten 4, sier Anita Fonnes, barnevernsjef i Fana og Ytrebygda.

På Kokstadflaten 4 blir Scandic Hotell Kokstad og elektrikerfirmaet Martin Prestegård nærmeste naboer.

Ikke tilfredsstillende

Etter interne drøftinger i barnevernet kom man til en konklusjon om at ingen av dagens to lokasjoner på Fanatorget på Sandsli og på Nesttun kunne gjøre nytte i fremtiden.

– Ingen av disse lokasjonene var egnet til å etablere en felles barnevernstjeneste i Fana og Ytrebygda. Vi har spesielle krav til virksomheten vår, blant annet sikkerhet for de ansatte. Våre tjenester for brukermøter ble stengt av vernetjenesten i april i år, og frem til august hadde vingen muligheter til å avholde brukermøter der vi jobber, forteller Fonnes.

Siden august har barnevernet hatt midlertidige lokaler i Aurdalslia og på Slåtthaug noen dager i uken.

– Dette var ikke tilfredsstillende løsninger for verken brukerne eller de ansatte. Dette har derfor satt fart i å få på plass en samlokalisering.

Grei tilkomst

Da NAV besluttet å flytte fra Nesttun til Kokstadflaten 40, ble det mye rabalder, ikke minst fordi et offentlig servicekontor ble flyttet fra Nesttun sentrum til et industriområde.

Fonnes mener barnevernstjenesten får en grei beliggenhet på Kokstadflaten 4.

– Vi fant ikke noe i Lagunen-området, så vi er fornøyd med de nye lokalene. Vårt nye kontor ligger noen hundre meter fra Birkelandskrysset, hvor det er bybanestopp og busser. Vi har bra med parkering for både ansatte og brukere, og jeg tenker vi ivaretar en grei tilkomst for brukerne.

Viktig samlokalisering

Til sammen vil nærmere 60 ansatte fra barnevernstjenestene i Fana og Ytrebygda bli samlokalisert i de nye lokalene. Fonnes tror dette er viktig for både ansatte og brukere.

– En samlokalisering vil bety ganske mye for brukerne våre. Det gjør at vi kan bruke ressursene våre mer effektivt. Som mange kanskje har fått med seg, så har belastningen på de ansatte vært stor. Ved å være samlokalisert blir vi også mindre sårbare ved sykefravær, ved at vi kan fordele ansvaret på flere.

– I hvor stor grad har barnevernstjenestene i Fana og Ytrebygda blitt rammet av de utfordringene som har kommet frem de siste månedene?

– Vi har nok hatt mye de samme utfordringene med tanke på sykefravær. Det er mye press på de som jobber i barnevernet, og det er viktig å ivareta de ansatte godt. Vi klarer heller ikke å holde på de ansatte over tid. Vi lærer dem opp, og så forsvinner mange til andre arbeidsgivere. Det er kanskje den aller største utfordringen. For å få kvalitet i tjenestene er det viktig å beholde kunnskap og erfaring, og for å få til dette må vi også ta vare på de ansatte, sier Anita Fonnes.

Vestbo ventet i 13 år: Fullfører 34 boliger trass store ekstrakostnader

Gravemaskinene var i full gang. Så smalt det fra skytebanen. Siden da har Vestbo ventet i 13 år.

Kyrre på nye eventyr

Han har grillet selvfanget piraya i Amazonas. Han har kjørt rally gjennom Usbekistan. Han har plukket vulkanstein på bunnen av Polhavet. Nå gir...

Hærverk på Skjold skole

I fire-tiden fredag morgen gikk alarmen på Skjold skole. Securitasvakten meldte fra til politiet om mulig innbrudd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten