fanaposten.no

Miljøaktivisten Kurt Oddekalv (63) gikk gjennom isen og druknet da han forsøkte å redde hunden til sin yngste datter, forteller hans fire barn i et innlegg på Facebook. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

Barna: –Døde da han forsøkte å redde hund

– Tro mot det han elsket, døde pappa i forsøket på å redde hunden til vår yngste søster, skriver sønnen Ruben Oddekalv og søskene på Facebook. Miljøkrigeren omkom mandag ettermiddag.

Nyheter · Publisert 12:06, 14 jan 2021

Politiet fikk melding klokken 16.45 mandag ettermiddag fra en person som så fotspor som førte ut på Bahusvatnet og endte i en råk.

Nødetatene rykket ut, og fant hurtig en person i vannet som ble erklært død på stedet.

Klokken 21.52 mandag kveld, etter at de pårørende var orientert, bekreftet Vest politidistrikt at det var miljøkrigeren Kurt Willy Oddekalv (63) som var omkommet.

Ville redde hund

Onsdag kveld skrev sønnen Ruben Oddekalv på Facebook om farens bortgang. Innlegget er også signert av hans tre søsken.

Fanaposten har snakket med Ruben Oddekalv, og fått tillatelse til å sitere fra det som er skrevet.

«Takk pappa. Vi tar kampen nå.», skriver de i innledningen.

I innlegget forteller de at faren døde da han forsøkte å redde den yngste søsterens hund fra å drukne.

«Hunden «Kompis» ble også med han videre som følge på reisen.»

Overveldende

Familien forteller om at de har mottatt overveldende støtte og kjærlighet etter at nyheten om farens brå bortgang fra folk fra hele verden.

«Vi setter stor pris på det, men har ikke emosjonell kapasitet til respondere nå. Vi tar med oss all støtten inn i den veldig vanskelige tiden som kommer. Atter en gang får vi bekreftet at pappa har betydd ufattelig mye for veldig mange i samfunnet vårt. Både høyt og lavt.»

Barna forteller om en som for de fleste var en flammende engasjert, uredd og klartalende miljøkriger med høy integritet.

«Men vi kjenner han like mye som en eventyrer, sjømann, jeger, cowboy, designer, nysgjerrigper, fiskefant, spøkefugl og en sjeldent kunnskapsrik og dyktig håndverker. Han var kjærlig, sterk og tilstedeværende som far. En strålende lærer. Han var også en like hengiven bestefar og hadde stor glede av å dele sin kunnskap, kjærlighet og nysgjerrighet til naturen med neste generasjon Oddekalv.»

«La han inspirere»

Familien skriver videre at det er en ting som er viktig for både dem og for faren i fortsettelsen, og det er at folk skal vite at alt Kurt Oddekalv gjorde, gjorde han fordi han hadde en intens og ekte kjærlighet til naturen, dyr og mennesker og samspillet mellom dem.

«Han elsket planeten og alle som lever her. Deg også, som leser dette. Pappa sto opp hver morgen for å forsvare det han elsket. Han gjorde det med en intens styrke og et mot som ikke har sin like. Hele livet. Det beste dere kan gjøre for Kurt og oss nå, er å la hans historie og innsats inspirere dere til å gjøre noe selv. Handlinger som er bra for planeten, dyrene eller et annet menneske.

«Operasjon: redd verden» kan bare lykkes ved at vi samarbeider for å gjøre at den verden slik vi kjenner den blir bevart. Det trodde hvertfall han og det gjør vi også. Pappa er vel et godt bevis på at en person ikke kan løse alle disse utfordringene vi nå står ovenfor - alene, men at en person faktisk kan gjøre en forskjell. Du vil alltid være en ekte helt, pappa Kurt. Takk. For alt du gjorde for verden, samfunnet og oss. Fra dine barn Mathilde, Gyda, Odin og Ruben.»

Måtte i retten etter å ha sprutet vann på vaktpersonell ved Haakonsvern

Tre menn i alderen 24 til 28 år møtte nylig i Bergen tingrett tiltalt for å ha hindret offentlige tjenestepersoner i å utføre jobben sin etter å ha...

Se lesernes bilder fra Sankthans

I kveld blir det båtkortesje med M/Y Faun på Fanafjorden. Vi i Fanaposten blir veldig glade for bilder fra både dette og andre sankthans-markeringer...

Kjørte bil i Lagunen-rushet med 1,3 i promille

En 66 år gammel fanamann er dømt for å ha kjørt i ettermiddagsrushet på Lagunen med 1,3 i promille.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten