fanaposten.no

Avhører ungdommer etter Sandsli-hærverket

Politiet tror det omfattende hærverket i kontorbygget i Sandslimarka har pågått over tid.

Nyheter · Publisert 10:40, 8 jun 2021

Forrige tirsdag ble det meldt om enorme skader i et næringsbygg i Sandslimarka. Det 11.000 kvadratmeter store næringsbygget var fullstendig ramponert av det som så ut til å være systematisk hærerk.

Bygget i Sandslimarka 260, er for mange kjent som Evry-bygget, og har tidligere vært kanskje et av Bergens best bevoktede og sikrede bygg. Bygget var i sin tid både tellesentral for banker, og datasentral for bankenes betalingssentral.

Bygget har stått tomt den siste tiden, og noen har gått grundig til verks med å gjøre mest mulig skade. Blant annet var vannslanger slått på, slik at det er omfattende vannskader. Toaletter er knust, himlinger revet ned, lysarmaturer, dører og kontorer knust. Flere steder i bygget er hele vegger revet ned.

Avhører ungdommer

Nå har politiet avhørt flere ungdommer som erkjenner å ha vært på stedet. De avhørte er under 18 år, opplyser politistasjonssjef Ronny Andre Øvrebotten til Fanaposten.

– Det er små forhold så jeg ønsker ikke å gå i detalj om de vi snakker med. Det er snakk om et omfattende skadeverk og folk vi er i kontakt med har bare erkjent mindre deler av det, sier Øvrebotten.

Politiet jobber nå ut fra en hypotese om at det har vært mulig å komme seg inn i bygget, og at flere har vært i bygget over tid og utført hærverket.

– Vi vil ha en dialog med huseier om hvorvidt bygget kan ha stått åpent og det har vært mulig å ta seg inn over tid, sier Øvrebotten.

Bevegelse i saken

Han vil ikke konkludere om dette, men sier at samtalene de har hatt med ungdommene kan tyde på at dette er noe som kan ha pågått lenge.

Har dere tro på å løse saken?

– Vi ser ihvertfall at det er en bevegelse i forhold til å kartlegge noen av aktørene, men det er fortsatt et godt stykke frem, sier Øvrebotten.

Vogntog fikk stans på Valle: - Står dumt til

Et vogntog har fått trøbbel på Valleheiene på Nesttun-siden.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten