fanaposten.no

Monika Yndestad fra Søreide har vunnet Maurits Hansen-prisen Friskt blod, som årets beste krimdebutant. Prisen er en fagpris. – Jeg er veldig glad for en slik anerkjennelse, og veldig overrasket over å få prisen, sier Yndestad. Foto: Vibeke Blich (arkiv)

Årets beste krimdebutant

YTREBYGDA: Monika Yndestad får Maurits Hansen-prisen som årets beste krimdebutant.

Nyheter · Publisert 15:20, 24 okt 2013

«Jentene fra baletten» er Monika Yndestads debutroman.

Torsdag kveld kunne hun motta Maurits Hansen-prisen for årets beste krimdebut på Kongsberg.

Monika Yndestad har mange år bak seg som krimjournalist og bokanmelder med krim som spesialfelt i Bergensavisen, og det var slik hun fikk inspirasjon til å skrive boken som nå er kåret til årets krimdebut.

– «Jentene fra baletten» er et uttrykk som brukes blant ansatte i barnevernet om skoleflinke og vellykkede jenter som endre adferd over natten. En uke danser de ballett, den neste har de store rusproblemer. Historien finner sted på Os, hvor jeg selv kommer fra. Boken handler ikke om rusproblemer, men om forbrytelse sett fra mange vinkler, forteller Monika Yndestad.

Overrasket

For en måned siden ble hun kontaktet av Kongsberg Krim med beskjed om at hun hadde vunnet prisen for årets krimdebut. Ukene som har gått har vært lange.

– Som journalist har det rykket mer enn en gang i refleksene for å fortelle om prisen. Å holde tett om nyheter er jo ikke det vi er vant til. Vi skal fortelle så fort som mulig. Når det er sagt, er det en veldig anerkjennelse og jeg er veldig overrasket over å få denne prisen. Boken har fått strålende kritikker i avisene, og at jeg nå får en fagpris for den er over all forventning, sier Monika Yndestad.

Gullparaplyen

Hun er ferdig med bok nummer to. Den har arbeidstittelen «Gullparaplyen». Gullparaplyen er tittelen på en pris som deles ut av Bergen Journalistlag for god journalistikk.

– Det er et ironisk sammentreff at den nye boken tar utgangspunkt i at noen vinner en pris. Jeg får håpe det ikke går med meg som med prisvinneren i den nye boken min da, sier Yndestad og ler.

«Jentene på balletten» er akkurat kommet i pocketopplag, og er tilsammen trykket i 7000 eksemplarer.

Vestbo ventet i 13 år: Fullfører 34 boliger trass store ekstrakostnader

Gravemaskinene var i full gang. Så smalt det fra skytebanen. Siden da har Vestbo ventet i 13 år.

Kyrre på nye eventyr

Han har grillet selvfanget piraya i Amazonas. Han har kjørt rally gjennom Usbekistan. Han har plukket vulkanstein på bunnen av Polhavet. Nå gir...

Hærverk på Skjold skole

I fire-tiden fredag morgen gikk alarmen på Skjold skole. Securitasvakten meldte fra til politiet om mulig innbrudd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten