fanaposten.no

Her på kommunehuset på Nesttun blir det nå vaksinestasjon. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Åpner vaksinestasjon her: - Ikke et drop-in-tilbud

Vaksinestasjonen ved Fana legevakt på Nesttun åpner tirsdag. Kun innbyggere med tildelt time får vaksine.

Nyheter · Publisert 17:18, 29 mar 2021

Tirsdag i forrige uke begynte kommunen å sende brev til personer i alderen 75-79 år og fredag i forrige uke begynte utsending til personer i alderen 70-74 år. Personer som er i disse aldersgruppene og ønsker vaksine må enten fylle ut et skjema digitalt eller ringe koronatelefonen for å registrere at de ønsker vaksine.

De som har fått tildelt time har fått egen sms med informasjon om tid og sted for vaksineringen.

Forstår utålmodigheten

- Vi ser at det er pågang på vaksinasjonsstedene allerede i dag av personer som tror dette er et drop-in-tilbud. Jeg skjønner at mange blir utålmodige og ønsker å få vaksine så raskt som mulig. Men det er kun de som har fått tildelt time som nå vil få vaksiner, og alle andre må vente til det blir deres tur, sier, Elisabeth Engelsen, prosjektleder for vaksinasjonsprosjektet i Bergen kommune.

For å få vaksine må man ha med legitimasjon, timebekreftelse og munnbind. Av smitteverngrunner anbefales det at man ikke komme altfor tidlig til vaksinasjonsstedet.

Fullt denne uken

- Alle som tilhører gruppene som er prioritert nå og ønsker vaksine, vil få det. De som registrerer seg settes opp i en vaksinasjonskø og får så melding når det er ledig plass til dem. Vi har fylt opp alle plassene denne uken og de aller fleste plassene i neste uke. Vi regner med å holde på med aldersgruppene som nå er prioritert også i uke 15 og 16, sier Engelsen.

I noen tilfeller kan personer som venter på tildeling av time, bli kalt inn på kort varsel. Enkelte kan også risikere at de får tildelt time et annet sted enn det de har lagt inn som ønske i skjemaet.

- Det er en stor logistikk der vi må sikre at vi får utnyttet alle vaksinene vi får. Det innebærer at ikke alle får time på vaksinestedet de ønsker seg. Vi ser at det er særlig mange som ønsker vaksine i Sentralbadet så alle som ikke bor i sentrum kan gjerne velge andre vaksinasjonssteder, sier Engelsen.

I Fana åpner det tirsdag en ny vaksinestasjon på Nesttun legevakt. Tilsvarende vaksinasjonssteder åpner også i andre bydeler.

I tillegg til vaksinasjonen som nå starter på de kommunale vaksinasjonsstedene har fastlegene vaksinert personer i alderen 75-79 forrige uke og vil i tillegg begynne med 70-74 år neste uke. Personer som får vaksine av fastlegen blir direkte kontaktet av fastlegen sin.

Streik avverget - enighet i lønnsoppgjøret

LO og NHO kom til slutt til enighet, men sier forhandlingene har vært tøffe.

Forsvarer tittelen digitalt

Skuffelsen hos musikantene var stor da helgens korpskonkurranse Hordablæsten ble avlyst. Men den gjennomføres digitalt. De regjerende mesterne,...

Kastet brus i frontruten på bil

– Ugrei adferd i trafikken, sier politiet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten