fanaposten.no

- Jeg vokste selv opp med hund og vet hvor utilpass de han være på nyttårsaften. Hotellet vårt er skreddersydd for hunder som ikke liker raketter, og derfor ønsker vi nå å bidra ved å kalle oss et hundehotell på nyttårsaften, sier hotelldirektør Alexander Grieg på Clarion Hotel Bergen Airport. Foto: Pressefoto

Åpner hotellet for hunder nyttårsaften

Nyttårsaften åpner Clarion Hotel Bergen Airport opp for å ta imot mennesket beste venn.

Nyheter · Publisert 13:07, 7 sep 2016

- Vi har et hotell som er skreddersydd for hunder som ikke liker raketter, sier hotelldirektør Alexander Grieg.

Hotelldirektøren har selv vokst opp med hund, og vet akkurat hvor engstelig den firbeinte kan være når rakettene begynner å gå til værs på nyttårsaften. Ideen til å invitere hund og eiere til hotellet på nyttårsaften fikk de fra søsterhotellet Clarion Hotel Arlanda i Sverige.

- De har hatt hundehotell på nyttårsaften i flere år, og er allerede fullbooket for årets feiring. Det er første gangen vi prøver ut dette konseptet, men jeg tror at vi kanskje dette har noe for seg. Vi kan hjelpe våre firebeinte venner og deres eiere til å få en roligere nyttårsfeiring, sier Grieg.

Ingen smell

Hotellet som ligger ved flyplassen har nemlig et fortrinn med sin gode lydisolasjon.

- Vi har spesiallagede vinduer som er laget for å holde flystøyen ute. I tillegg er det et stykke til bebyggelsen. Til sammen er dette noen fortrinn vi synes det er kjekt å kunne bruke for å hjelpe hunder som er engstelige på årets siste kveld. Samtidig er det en gyllen anledning til å fylle opp en del av den ledige kapasiteten vi har som konferansehotell på en høytidsdag. Så ærlige må vi være. Men vi synes dette er gøy, sier Grieg.

Prøveår

Det er første gangen Clarion Hotel Bergen Airport prøver konseptet, og de legger derfor ikke opp til en storslagen nyttårsfest.

- Vi starter litt forsiktig, men legger opp til en god meny som gjestene kan velge om de vil ha servert på rommet eller i restauranten. Jeg tror jo kanskje de fleste ønsker å være sammen med hundene sine, så derfor har vi ikke lagt opp til dans og fest denne gangen. På grunn av helseforskriftene har ikke hundene adgang til restauranten. Om konseptet med hundehotell blir vellykket, skal vi se om vi kan utvikle det videre slik de har gjort på Arlanda, sier Alexander Grieg.

Tar hensyn til allergikere

Akkurat denne dagen lover hotellet å ta ekstra godt vare på de firbeinte. «Doggie bags» med diverse overraskelser til hundene skal stå klare på rommene.

- Hundene våre er ikke bare kjæledyr, de er for mange fullverdige medlemmer av familien. Det er de for mange av oss som jobber her også. Vi har troen på at dette er et konsept mange hundeeiere vil sette pris på, sier Grieg.

Hotellet har fått AniCura Dyresykehuset Bergen Sør ved Kilden senter på Nordås med på laget.

- Vi likte idéen med en gang, og vil gjerne være med på et så flott tiltak, sier dyrepleier Merete Tvedt Låstad i AniCura Dyresykehuset, som sørger for godsaker til hundene som skal virke positivt inn på de firbeinte om de er nervøse.

- Selv om vi har ekstra fokus på hunden, må hotellet likevel sette en grense for hvor mange firbeinte gjester som kan bo hos oss. Vi kunne ønske at vi hadde ubegrenset plass, men vi har også gjester uten hunder, i tillegg til allergikere vi må ta vare på. Derfor blir det noen begrensninger. Vi holder av et visst antall rom, og må si nei til hunder i restauranten. Vi har gode rutiner for rengjøring av rommene etterpå, men har noen rom hvor kjæledyr absolutt ikke har tilgang., avslutter Alexander Grieg.

LES FLERE: NYHETER

Nå er KrF ute av byrådet

KrF-byrådene Håkon Pettersen og Beate Husa går av i dag.

Trygghet eller fremkommelighet?

Kanskje kan engasjement og gode argumeneter ha effekt likevel?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten