fanaposten.no

Åpner for to gjester: Lar barnefamilier få ha besteforeldre på besøk

Byrådet med forsiktig oppmyking av den mye omtalte fempersonsregelen. Nå kan en familie på fire eller flere ha to besteforeldre på besøk.

Nyheter · Publisert 14:19, 23 nov 2020

De strenge koronarestriksjonene byrådet innførte for to uker siden skulle i utgangspunktet vare til mandag. Nå blir de forlenget i to uker til.

På mandagens pressekonferanse fortalte Roger Valhammer om 26 nye smittede.

Det glidende snittet de siste syv dagene er dermed på 45, noe som er oppløftende tall.

– Det er mulig å si at vi har gått fra en utflating til starten på en nedadgående trend. Det skal bergensere og våre naboer i omegnskommunene være stolte av, sier Roger Valhammer.

– Vi er på rett vei, men samtidig som det er grunn til optimisme, er vi ikke i mål. Vi må fortsatt ha strenge lokale regler for å få smittetrykket ned, og slipper vi opp for tidlig risikerer vi en ny smitteøkning i desember, sier Valhammer.

Det mest inngripende tiltaket byrådet innførte for to uker siden, var påbud om maks fem personer i private samlinger. Det gjorde i praksis besøk av nære familiemedlemmer ulovlig for svært mange.

Nå myker byrådet noe opp på denne regelen.

– Vi viderefører bestemmelsen, men legger samtidig inn et unntak. Husstander med fire eller flere medlemmer, kan nå ha to på besøk. Dette gjelder uavhengig av størrelsen på husstanden, sier Valhammer.

Dette gjør det med andre ord lovlig for en familie på fem eller flere å ha besøk av to besteforeldre.

Valhammer er klar på at dette tiltaket har vært svært inngripende.

– Vi har stor forståelse for at dette har vært vanskelig for flere familier, særlig større familier med behov for avlastning. At tiltaket har vært midlertidig gjør det i sin natur mindre inngripende, og med en forlengelse på to uker gjør at det potensielt dobles. Derfor har vi gjort denne oppmykingen, sier Valhammer.

– Vi anbefaler likefullt færrest mulig gjester og færrest mulig nærkontakter. Det er en skjør, nedadgående trend, og vi må jobbe sammen for å holde på den.

Forskriften gjelder nå til og med tirsdag 6. desember. Endringen trer i kraft fra og med tirsdag.

Se også: Følg tall for antall smittede.

Ifølge Helse Bergen og Haraldsplass får 11 pasienter behandling for covid-19 på sykehus. Fire får intensivbehandling, deriblant ett barn.

Hvem skal måke dette fortauet?

Det er mange som jobber på for å gjøre Nesttun sentrum farbar på holkeføret. Men hvem som skal måke fortauet for de funksjonshemmede, er fortsatt...

Keolis-sjef sluttet i dag etter rapport om varslingssak

Administrerende direktør Gry Miriam Olsen i Keolis AS har i dag kommet til enighet med styret om å avslutte sitt arbeidsforhold på dagen. Det...

Kikki holder årets Aarebrotforelesning på sin egen bursdag

Kikki Flesche Kleiven fra Espeland skal holde årets Aarebrot-forelesning søndag. Årets tema er «4.54 milliarder år med klimahistorie på 200 minutter».

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten