fanaposten.no

Erna Solberg takket nordmenns innsats, så langt, men advarte også om at ikke kampen er over. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

Åpner for mer idrett og feriereiser

Det var stor spenning før fredagens, men breddefotballen står fremdeles og venter.

Nyheter · Publisert 14:33, 12 jun 2020

Regjeringen har lagt fram en ny forskrift som åpner for kontakttrening i all toppidrett, inkludert 2. divisjon i fotball for menn og 1. divisjon for kvinner.

Unntaket fra énmetersregelen gjelder alle profesjonelle utøvere i idrett og kultur.

– Toppidrettsutøverne våre kan snart trene som normalt. Så snart helsemyndighetene, NIF (Norges idrettsforbund) og vi er enige om retningslinjene her, er det bare å sette i gang. Jeg kan forsikre om at Kulturdepartementet vil bidra alt vi kan for å få dette på plass, sier kulturminister Abid Raja (V).

Håndball-damene til Fana er i denne definisjonen profesjonelle, men fotballspillerne i Fana og Gneist fremdeles må vente på avklaring for når de kan begynne å spille fotball med full kontakt. Det betyr også at det er i det blå når serien deres kan starte.

Grønt lys for flere fotballserier

I tillegg til at toppidrettsutøvere i alle idretter kan ha kontakt med hverandre, åpnes det opp for det samme i fotballserier som Norges Fotballforbund (NFF) har bestemt at er klare til å følge forbundets smittevernprotokoller.

Det betyr at 2. divisjon for menn og 1. divisjon for kvinner kan starte med kontakttrening og etter hvert med kamper, gitt uttalelsene fra NFF nylig.

– Vi er klare for å inkludere 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen (2. divisjon menn) i toppfotballpiloten og håper på klarsignal for dette neste uke. Selv om dette vil innebære justeringer på de mest inngripende smitteverntiltakene, er vi likevel trygge på at vi skal gjøre dette på en smittevernfaglig forsvarlig og tillitvekkende måte, sa NFFs elitedirektør Lise Klaveness i forrige uke.

Barn og unge

Kulturdepartementet opplyser at unntaket fra énmetersregelen gjelder for følgende grupper:

Utøvende kunstnere ved gjennomføring av kulturaktiviteter i regi av en profesjonell aktør.

Toppidrettsutøvere ved gjennomføring av idrettsarrangement.

Spillere og støtteapparat ved gjennomføring av seriekamper i toppfotball (fotballserier) som Norges Fotballforbund har besluttet er klare til å følge forbundets smittevernprotokoller utarbeidet i samarbeid med Helsedirektoratet.

Personer under 20 år som deltar på sommerskole, sommerleir, aktivitetsleir, kulturskole, leirskole og andre skolelignende fritids- eller ferietilbud, samt de som står for arrangementet.

Stolt statsminister

Statsminister Erna Solberg benyttet anledningen fredag til å rose den innsatsen den norske befolkningen har gjort under koronapandemien, men advarte også om at kampen ikke er over.

– Så langt har den gradvise åpningen ikke medført økt smittespredning, men åpning av grensene vil medføre større risiko. Derfor er det viktig at alle følger bestemmelsene som gjelder. Det er det du og jeg har gjort som enkeltpersoner som gjør at vi har fått kontroll på smitten. Det er det vi gjør som enkeltpersoner som avgjør hvordan det går fremover, sa hun.

Reiserådene er nå endret. Norden, unntatt fastlandssverige er nå godkjent som reisemål.

– Hvis man planlegger for ferie utenfor Norge, må man være forberedt på at karantene kan bli innført på kort varsel, sier Solberg.

Rådene skal oppdateres minst hver 14. dag.

(©NTB)

Stopp smittespredningen nå!

Det vakte stor oppsikt da et fly fra Italia landet på Torp flyplass i midten av mars uten at smitteverntiltak var iverksatt, til tross for at import...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten