fanaposten.no

– Smittetallene går ned, men vi er bekymret for at det muterte viruset fortsatt sprer seg, sier byråd Beate Husa. Foto: Marit Hommedal, NTB

Ansatt i hjemmetjenesten har Sør-Afrika-mutant

– Smitten kan ikke direkte kobles til tidligere utbrudd, sier helsebyråd Beate Husa.

Nyheter · Publisert 14:39, 15 feb 2021

50 personer er i karantene etter at en ansatt i hjemmetjenesten i Bergen kommune har testet positivt for den sørafrikanske varianten av koronaviruset.

– Det jobbes med å få oversikt over situasjonen. Vi jobber med å finne en forbindelse med det kjente utbruddet og denne personen, opplyser helsebyråd Beate Husa på en pressekonferanse mandag.

Husa fortalte også at to personer med britisk mutantvirus heller ikke har noen kjent smittevei til de kjente utbruddene ved nå tre byggeplasser i Bergen.

Personene i karantene må teste seg to ganger for covid 19. Medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen forklarer hvorfor:

– En del tester negativt på første test, men syv-åtte dager senere tester de positivt. Det betyr at de har gått inn i karantene med smitte som ennå ikke gjør uslag. Det viser hvor viktig det er å følge karantenebestemmelsene, sier Hansen.

Ellers var beskjedene fra pressemøtet for det meste positive.

– Etter at regjeringen lettet noe på tiltakene i Bergen fredag, er det nå punkt 5C i covid 19-forskriften som gjelder. Det betyr at det fremdeles er strenge tiltak, men ikke så strenge som de var i forrige uke. Det betyr også at vi endrer besøksanbefalingene i Bergen kommune. Langtidssykehjem åpner nå for daglig besøk, to personer av gangen og inn til fire personer i løpet av en uke. For korttidsplasser gjelder to besøk per uke, av to faste besøkende. Alle besøk må avtales på forhånd, sier Husa.

Hun sier hun er var at tiltakene fremdeles er inngripende og vanskelig for mange.

– Det er fremdeles strengt i Bergen, og vi vet det er krevende. En av gruppene som har det krevende er studentene, som ikke får komme på campus eller lesesaler. Mange har også boforhold som ikke gjør det enkelt, samtidig som det sosiale livet er nedstengt. Jeg vil derfor ta initiativ til et møte med studentorganisasjonene og studiestedene, sier Husa.

Fana og Smørås inn i kretsstyret

NFF Hordaland hadde sitt fotballting mandag. Kristian Jæger (Fana) ble valgt inn som nestleder, mens Erik M. Throndsen (Smørås) rykker opp fra vara...

Det lille galleriet blir større

Kunstnerne på Hop tar i bruk nabolokalet for å få plass til mer kunst. Men Atelier Juni skal også tilby noe mer attåt.

Matoma og Gøran fant hverandre

Fanagutten imponerte i sin The Voice-audition.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten