fanaposten.no

Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

9.085 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 23

Tallene på koronasmittede i Norge stiger sakte men sikkert.

Nyheter · Publisert 10:46, 24 jul 2020

Det var ved midnatt registrert 9.085 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

. Dette er en økning på 23 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 32 tilfeller.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt tre personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var torsdag registrert 255 døde som følge av sykdommen.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) har til sammen 973 koronapasienter vært innlagt på sykehus, og av disse har 226 fått behandling på intensivavdelinger.

Det var ved midnatt natt til torsdag registrert 9.062 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra FHI. Dette er en økning på ni tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 24 tilfeller.

Det var torsdag registrert 255 døde som følge av sykdommen, og det er ikke meldt om nye døde siden fredag i forrige uke.

LES OGSÅ: Flere blir forkjølet i Bergen: – Da vet vi at smittevernreglene ikke har blitt overholdt

416.131 personer her i landet var per torsdag testet for covid-19.

Bare den siste uken har 900 mennesker testet seg for korona i Bergen.

– Resultatene er veldig positive for kommunen. Smitten ser ikke ut til å spre seg så raskt og så bredt som den gjorde i begynnelsen, og vi tenker det er mye takket være smitteverntiltak i samfunnet. Derfor er det viktig at vi fortsatt holder avstand, har god håndhygiene og holder oss hjemme når vi er syk, sier fungerende etatsdirektør for Etat for helsetjenester Merethe Brattetaule.

LES OGSÅ: 900 testet for korona i Bergen - Ingen er smittet

Statsminister Erna Solberg (H) vedgår at det er krevende å få unge folk til å følge smitterådene i sommerferien etter månedsvis med strenge koronatiltak.

– Det er vanskelig å holde disiplinen oppe etter en lang periode hvor folk virkelig har fulgt reglene og rådene våre, sa Solberg i forbindelse med en direktesendt samtale i regi av Time Magazine torsdag kveld.

Statsministeren fortalte om hvordan Norge har håndtert koronapandemien og hvordan situasjonen her til lands er nå.

– Selv om vi minner om avstandsrådene på én meter, er det utfordrende å få folk til å følge dette. Vi ser at folk mellom 20 og 29 år er aldersgruppen hvor flest blir smittet nå, og de fester og er sosiale på ferie sammen, sa hun.

(©NTB)

Fakta om koronautbruddet i Norge

* 255 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er kvinner. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

* 9.071 personer har fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) torsdag.

* Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var torsdag 45 år. Det er 4.511 menn som har fått påvist smitte, og 4.560 kvinner.

* Smittetallet, det vil si hvor mange en smittet person smitter videre, beregnes til å være under én. FHI tok i bruk en ny metode for å beregne smittetallet 1. juli, men et lavt antall registrerte smittede gjør beregningene usikre. Fra 20. april 2020 og inntil utgangen av juni var smittetallet estimert til 0,7.

* 3 koronapasienter er torsdag innlagt på sykehus. Det er like mange som dagen før.

* Pasientene fordeler seg slik på helseregionene: Helse sør-øst 2 og Helse vest 1.

* Én pasient fikk på torsdag behandling i respirator. Antallet er uforandret fra dagen før.

* I alt 226 pasienter hadde fram til onsdag vært innlagt på intensivenhet.

* 416.131 personer var fram til onsdag testet for koronavirus i Norge. 8.683 av de har testet positivt, altså 2,2 personer per 100 testede.

* Fra den 1. april gikk FHI over til å hente tall på testede fra MSIS labratoriedatabase, som er en hovedgrunnen til forskjell i antall positive tester og antall bekreftede smittede.

Leder: Stenging av Sætervegen

Mandag ble Sætervegen stengt for all gjennomkjøring like ved krysset i Fanavegen. Frem til november skal entreprenører på oppdrag fra utbygger Bonava...

- Alle må bidra til mindre trengsel i kollektivtrafikken

Importsmitte og oppstart av studier og jobb etter sommerferien bekymrer Roger Valhammer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten