fanaposten.no

Helse Bergen har sendt flere ansatte hjem i karantene etter positive tester for covid-19. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

78 nye smittede: - Økende antall utenom studentmiljøet

– I løpet av helgen er det kommet flere tilfeller som ikke direkte kan knyttes til studentutbruddet, sier smittevernoverlegen.

Nyheter · Publisert 14:50, 7 sep 2020

Kommunen melder mandag ettermiddag om 78 nye smittede siden fredag. Dermed er totalt 986 personer testet positivt på covid-19 i Bergen siden utbruddet startet.

I løpet av fredag, lørdag og søndag har 3012 personer testet seg.

Kommunen melder at det nå kommer flere som ikke er knyttet til studentmiljøet.

– Mange av de smittede tilhører utbruddet i studentmiljøet, men i løpet av helgen har det også kommet flere tilfeller der smitten ikke direkte kan knyttes til utbruddet blant studenter. Det har vært enkelttilfeller der smittede jobber på utesteder og serveringssteder, samt smittetilfeller på enkelte videregående skoler i byen. Av de smittede er det også flere ansatte i Helse Bergen. Smitteveien for disse er kjent, skriver kommunen på nett.

LES OGSÅ: Koronasmittet lærer på Nordahl Grieg

Det er også en beboer ved Domkirkehjemmet som har testet positivt før helgen. Testene som nå er foretatt av øvrige beboere og ansatte ved Domkirkehjemmet er negative.

– Vi hadde søndag et statusmøte med Folkehelseinstituttet (FHI), og vi vurderer fremdeles at vi har god oversikt over studentutbruddet. Det meldes stadig færre smittede studenter, men det er et økende antall smittede utenom studentmiljøet. Flere av disse tilfellene kan spores tilbake til studentutbruddet. Dette følger vi tett i samarbeid med FHI og berørte parter. Det er viktig at alle fortsetter å følge rådene om god håndhygiene, én meters avstand og at de holder seg hjemme hvis de føler seg syk, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland.

 

En person er for tiden innlagt på Haraldsplass sykehus med korona, mens ingen er innlagt på Haukeland. Personen er ikke på intensivbehandling, oppgir sykehuset.

Regjeringen letter på korona-tiltakene

Ny fase i regjeringens koronastrategi – letter på noen av de nasjonale koronatiltakene

Busstreiken: Gjennopptar meklingen

Riksmekleren har innkalt partene i konflikten til et møte onsdag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten