fanaposten.no

Eneboligen på Skjold var overtent, og brannen kunne sees over store deler av området. Foto: Mari Møen Nygaard, arkivfoto

56-åring tiltalt for å satt fyr på huset

56-åringen ble reddet ut av et brennende hus på Skjold 4. januar 2017. Nå er han tiltalt for grovt skadeverk.

Nyheter · Publisert 14:18, 4 mar 2019

Ifølge statsadvokaten skal 56-åringen ha satt fyr på huset han befant seg i på Skjold 4. januar 2017. Det skriver BA.

Brannvesenet fikk melding om brannen i en enebolig på Skjold like etter klokken 16 4. januar. En politipatrulje som befant seg i området oppdaget røyk og brannen i eneboligen. Da polititjenestemennene gikk opp til huset, så de en mann som lå på gulvet inne i boligen. De tok seg inn i huset, og fikk berget den bevisstløse mannen ut.

Mannen ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus, og han ble senere varetektsfengslet, siktet for å ha satt fyr på boligen. En leietaker befant seg i husets første etasje mens 56-åringen tente på huset.

56-åringen skal ha brukt bensin som tennveske på minst fire ulike steder i stue og soverom, uten å ha forsikret seg om at det ikke var andre i huset. Brannen førte til at huset ble overtent. Leietakeren kom seg trygt ut.

Det legges ned påstand om at mannen må betale erstatning på fem millioner kroner til husets eier eller forsikringsselskapet, skriver Bergens Tidende.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten