fanaposten.no

Helse Bergen opplyser at R-tallet nå er 1,5 i Helse Bergens område. Høye smittetall i Bergen bekymrer.

54 nye smittede: Løpende kontakt med FHI om tiltak

Kommunen melder om 54 nye smittede torsdag. – En god del smitte knyttet til serveringssteder, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug.

Nyheter · Publisert 13:55, 29 jul 2021

Bergen kommune har nå løpende dialog med Folkehelseinstituttet (FHI) for å vurdere om det er behov for mer målrettede tiltak.

Etter en uke med relativt høye smittetall ble det torsdag meldt om 54 nye smittede, det høyeste tallet siden tirsdag, da det kom melding om 58 smittede.

Tallene fordeler seg slik på aldersgrupper: 1 (6-12 år), 4 (13-19 år), 34 (20-29 år), 2 (30-39 år), 2 (40-49 år), 6 (50-59 år), 2 (60-69 år) og 3 (over 80 år).

Smitte på serverigsstedr

38 av de smittede er nærkontakter, fire er importsmitte, åtte har ukjent smittevei, to er ikke klarlagt og topersoner har inkonklusiv test, ifølge kommunens pressemelding.

– Vi ser at det er en god del smitte knyttet til serveringssteder nå. Det er viktig at gjester i restauranter, barer og liknende er ekstra oppmerksomme på at dette kan være en smittearena og at de husker å følge smittevernreglene når de er på besøk der. Særlig viktig er det å forsøke å holde nødvendig avstand til andre gjester enn dem man selv er sammen med slik at smitterisikoen reduseres, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug.

Bergen kommune har nåløpende dialogmed Folkehelseinstituttet (FHI) for å vurdere om det er behov for mer målrettede tiltak.

Blant tiltakene som diskuteres er, i tillegg til restriksjoner på serveringssteder, besøksregler i hjemmet, tidligere skjenkestopp. Også gult nivå når skolen åpner er noe som blir diskutert med FHI, ifølge Bergens Tidende, men kommunen håper å unngå dette.

– Vi oppfordrer også ansatte på utesteder om å bruke munnbind når de er på jobb samtidig som det er mye smitte i Bergen. Det gir et viktig signal til gjestene om at man er opptatt av smittevern. Hvis de i tillegg er nøye med å føre lister over gjestene, bidrar de til at arbeidet med smittesporing blir lettere å gjennomføre og at vi får fanget opp alle som kan være utsatt for smitte, sier Haug.

R-tall

To er innlagt på Haukeland og Haraldsplass med korona. Ifølge Helse Bergen er R-tallet nå på 1,5 i Bergen, med en feilmargin fra 0,8 til 2,2.

– R-tallet må alltid brukes med forsiktighet, men et R-tall på 1,5 bekrefter bildet vi har av en økende smittetrend også her lokalt, sier viseadministrerende direktør i Helse Bergen Randi-Luise Møgster.

For første gang siden slutten av mai har Helse Bergen en innlagt med covid-19.

– Dette er en påminnelse til oss alle om at pandemien ikke er over og at vi ikke må ta ferie fra de basale smittevernrådene, sier hun.

LES OGSÅ: Regjeringen venter med trinn 4

Slo vekter og truet politi - må i fengsel

En 50 år gammel mann må sone etter to tilfeller av uprovosert vold.

Norge gjenåpnes lørdag klokken 16

Lørdag klokka 16.00 blir det en mer normal hverdag i Norge. Samfunnet gjenåpner omtrent for fullt.

To brudd for Aurora

Poenget mot Vipers kostet dyrt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten