fanaposten.no

Roger Valhammer og Beate Husa informerer om siste utvikling. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

42 nye smittede: - Folk som bryter karantene, sprer smitte

Byrådet informerer torsdag om siste smitteutvikling i Bergen. Vi følger saken.

Nyheter · Publisert 14:00, 10 sep 2020

Siden i går er det registrert 41 nye smittede og en med gammel smitte, totalt 42 smittede.

Totalt er det registrert 1090 smittede i Bergen siden 28. februar.

Byrådsleder Roger Valhammer brukte dagens pressekonferanse på å ta opp noe som kom frem i en fersk undersøkelse fra Bergen. Den viser at seks av ti som har fått pålegg om karantene, bryter dette pålegget.

- Alvorlig

- Det er bekymringsfylt og noe vi ser igjen i smittetallene. Noen av tilfellene er folk som skulle ha vært i karantene, som likevel sprer smitte. Her er jeg klinkeklar: Alle som er satt i karantene, må være i karantene, sier Valhammer.

- Jeg forstår at kan være utfordrende, men vi er helt avhengige av at folk innser alvoret vi står i og følger de råd og regler som gjelder, og ikke minst holder karantene eller isolasjon, sier han.

Han beskriver situasjonen i Bergen som alvorlig.

- Når vi innfører tiltak, så er det på bakgrunn av den alvorlige situasjonen vi har i byen vår.

Husa: Smitte i kormilljø

Ifølge helsebyråd Beate Husa har en vesentlig andel av dagens 42 smittede ukjent smittevei.

- Smitten har rammet unge, men vi er urolige for at dette kan endre seg. Det er smitte i mange ulike miljø, og vi er bekymret for at de kan ramme de mest sårbare av oss, sier Husa.

Blant miljøene der smitte har oppstått, er kormiljøer, der Husa nå ønsker at kor-medlemmer holder tre meters avstand. Samtidig er det smitte knyttet til enkelte utesteder, der kommunen vil skjerpe kontroller.

I går døde en beboer på Domkirkehjemmet av korona, det første dødsfallet siden i mai. En beboer på Gartnermarken Omsorg Pluss er smittet og innlagt på sykehus.

- Det er svært viktig at folk som skal besøke sine kjære er veldig nøye med smittevernreglene, og ikke kommer hvis de har luftveissymptomer, sier hun.

Byrådet innførte tirsdag strenge korona-tiltak gjeldende i ti dager. Blant annet begrenses antall som kan være samlet i privat sammenheng til ti personer, mens bare 50 kan delta på arrangementer. Restauranter og utesteder må føre lister over hvem som gjester stedet, og det anbefales munnbind på kollektivtrafikk i rushtiden..

LES OGSÅ: Følg smitte-tall for Bergen og bydelene

Vil ha mer politi i bydelene

– I Bergen har politiet i sentrum blitt styrket og bydelene er svekket. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier SP-stortingsrepresentantene Kjersti Toppe...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten