fanaposten.no

Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

39 nye smittede: – Forsiktig optimistisk

20 koronapasienter innlagt hos Helse Vest.

Nyheter · Publisert 14:19, 18 nov 2020

Det er 39 nye påviste smittede det siste døgnet, og for Bergen sitt tilfelle er det nye totalantallet med registrerte koronatilfeller på 3473.

Det ble fjernet to feilregistreringer på listen og dagens tall viser et aldersspenn for de smittede mellom 9 og 95 år. To av de smittetilfellene gjelder personer over 90 år, og fem smittede har ukjent smittevei, melder Bergen kommune.

– Det er gledelig at dagens tall er lavere enn det vi har hatt den siste uken. Vi må se en nedgang over flere dager før vi kan si noe om det er en trend, men vi håper og forventer lavere smittetall enn det vi har hatt frem til i dag. Vi er forsiktig optimist, men vi vet at det vil være noen svingninger i tallene fra dag til dag, sier byrådsleder Roger Valhammer i en pressemelding.

Totalt var det 1437 personer som testet seg i løpet av gårsdagen på de forskjellige teststasjonene. Nylig ble det også bestemt at Bergen kommune flytter luftveisklinikken fra Fysak-hallen på Slettebakken til Sandsli.

Bekymret for de eldre

– 16. november var det et nytt dødsfall på sykehjem som følge av covid-19. Den døde beboeren bodde på Løvåsen sykehjem. Dette er den 32. beboeren på sykehjem i Bergen som er død av covid19. Det er nå totalt 22 beboere på sykehjem i Bergen med påvist covid19. Endringen fra i går er at Løvåsen nå er registrert med syv smittede beboere. Det er totalt 31 ansatte på sykehjem i Bergen som er smittet av covid-19, opplyser byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

LES OGSÅ: Vil finne ut hvordan vestlendinger har det under pandemien

Nasjonale tall

143 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus, noe som er fire flere enn gårsdagen, melder NTB.

15 av disse pasientene får respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt onsdag.

112 av koronapasientene er innlagt på sykehus i helseregionen Sør-Øst, 20 er innlagt i Helse vest, ni er innlagt i Helse Midt-Norge og to er innlagt i Helse nord.

Onsdag var det registrert 30.105 koronasmittede personer her i landet, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Prest om fullskala julekrybbe: – Lærte ikke om dette på studiet

– Jeg synes at gjeteren er litt for tynnkledd‚ sier kapellan Marte Håberg Ottesen. Hun er nok en gang på vei ned fra loftet i Skjold kirke. Denne...

Sjuåring blant de elleve nye koronasmittede i Bergen

Dagens antall er 14 færre enn ukesnittet.

Gneists første serieseier

Etter 21 år med Norna-Salhus-dominans tok Gneist hjem seieren i kretsserien i friidrett for menn. – Vi er fornøyd med sesongen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten