fanaposten.no

Mandag var det 20 nye smittede i Bergen, melder kommunen. Foto: Trygve Hellestræ

35 smittet på utested på samme kveld

- Dette viser hvor viktig det er å holde avstand, sier smittevernoverlegen i Bergen.

Nyheter · Publisert 15:02, 13 okt 2020

Totalt 1586 personer er registrert smittet med covid-19. Det er registrert 20 nye smittede siden mandag morgen, melder kommunen tirsdag.

Disse er i alderen 19-74 år. En er importsmitte fra utlandet. Alle har kjent smittevei, og det store flertallet er nærkontakter av tidligere smittede fra fest eller utested.

Mange av de smittede i helgen har tilknytning til utesteder og private arrangementer. Ved et utested er det tilknyttet ikke mindre enn 35 smittetilfeller fra samme kveld.

- Dette viser hvor viktig det er å fortsatt holde avstand, ha god håndhygiene og bli hjemme om man er syk eller har symptomer på luftveisinfeksjon, sier smittevernoverlege i Bergen kommune, Karina Koller Løland.

- Koronaviruset spres via dråpesmitte i partikler som holder seg svevende i luften i kort tid. Ved hosting, nysing, snakking, synging og roping dannes slike flyvende dråper (aerosoler). Ved avstand på over en meter vil dråpene ha vansker med å treffe deg i ansiktet, forklarer hun.

LES OGSÅ: Følg korona-utviklingen i Bergen

TV-innspilling satte fart i drømmen om å lage countryplate

Da Tor Endresen og datteren Anne-Sophie var med i «Hver gang vi møtes», møtte de en artist som endelig skulle få dem til å lage en countryplate...

Ida (17) fra Steinsvik gjør det igjen: – Mer skummelt denne gangen, nå må jeg levere

Hun satt seg ned og begynte å skrive. Og bortsett fra at skrivesperren meldte seg midtveis, er det trolig enda en flere låter på gang.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten