fanaposten.no

Byrådsleder Roger Valhammer. Foto: Marit Hommedal

34 nye smittetilfeller: – Et veiskille

– Dagens smittetall er høyt, og ligger rundt gjennomsnittet for den siste uken, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Nyheter · Publisert 14:16, 13 sep 2020

Søndag melder Bergen kommune om 34 nye positive smittetester i Bergen lørdag. Blant dem er de fem tilfellene ved et omsorgsboligsenter i Fyllingsdalen, som helsebyråd Beate Husa meldte om lørdag.

– Vi står nå ved et veiskille og jeg opplever at bergenserne nå tar situasjonen vi står i på største alvor. Det er jeg glad for. Jeg håper vi også den kommende uken står sammen gjennom å holde avstand, og at alle følger reglene for avstand, karantene og isolering sier Valhammer i en pressemelding fra Bergen kommune.

Det var tirsdag 8. september byrådet trakk i nødbremsen etter stor smitteutvikling i Bergen den siste tiden. Først i begynnelsen av neste uke vil byen eventuelt høste fruktene av tiltakene.

– Selv om tallet er litt lavere enn forrige døgn, er det for tidlig å konkludere hvorvidt tiltakene iverksatt på tirsdag 8. september, har hatt effekt. Det tar normalt 5-6 dager å utvikle symptomer etter å ha blitt smittet, så det vil nok ta noe tid før vi ser resultatene av tiltakene vi har innført, sier helsebyråd Beate Husa.

De 34 positive resultatene kommer etter i alt 1247 gjennomførte tester.

Medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen oppfordrer alle til å følge de enkle reglene.

– Om vi skal klare å bremse utbruddet i Bergen, er det avgjørende at innbyggerne følger gjeldende smittevernregler. Et viktig bidrag er at vi alle respekterer reglene for karantene og isolasjon, og blir hjemme hvis vi er syke, sier han.

Julies første NM-gull

– Veldig kjekt, sier hun.

Siril, Amélie og klassevennene går til inntekt for «Apeltun primary school»

En lørdag hver høst fylles Apeltun skole med elever, slekt og venner for det tradisjonelle Uganda-markedet. I år måtte de tenke helt annerledes.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten